Bitcoin binnen het Amerikaanse Witte Huis

Via Twitter kondigde Jason Lowery, een voorstander voor Bitcoin (BTC), aan dat hij is uitgenodigd om President Joe Biden en de rest van zijn team te adviseren over het mogelijk strategisch belang van Bitcoin voor de Verenigde Staten. Hij tweette het volgende:

“Blij om aan te kondigen dat ik ben uitgenodigd om het Witte Huis Executive Office van de president te adviseren over de nationale strategische veiligheidsvoordelen van Bitcoin. Dit is tot nu toe de grootste eer in mijn carrière en ik wil de BT-gemeenschap bedanken voor het geven van een stem.”

Jason Lowery is een Bitcoin enthousiaste en daagt al langere tijd Amerikaanse politici uit om meer na te denken over Bitcoin en hoe het van nut kan zijn voor de Verenigde Staten. Lowery is een MIT alumni en werkt momenteel in de US Space Force afdeling, een afdeling van het Amerikaanse leger dat zich concentreert op de ruimte.

Binnen zijn rol is Lowrey Bitcoin aan het promoten als mogelijke essentieel onderdeel binnen de defensie van het land. Het gesprek zal plaatsvinden met het directiekantoor van de Joe Biden administratie en de secretaris van defensie, wanneer het gesprek plaats zal vinden is nog niet duidelijk. De uitnodiging van het Witte Huis heeft een opvallende timing in tijden waarin de gehele crypto industrie een zware klap heeft gekregen als gevolg van de FTX crash van afgelopen weken.

Witte Huis wil meer crypto regulatie

In september gaf de Joe Biden administratie al voorstander te zijn voor meer regulatie voor digitale activa en cryptocurrencies. Zo zouden de wetgevers meer overzicht willen nu de populariteit van digitale activa is toegenomen in de afgelopen jaren. Zo zei de Biden administratie: 

“Voorheen zijn wetgevers en regelgevers vaak huiverig geweest over de crypto industrie, de aankondiging dat het Witte Huis actief strategisch belang van Bitcoin onderzoekt kan dit beeld mogelijk veranderen.

Digitale activa vormen aanzienlijke risico’s voor consumenten, investeerders en bedrijven. Frequente gevallen zijn marktmanipulatie, fraude, diefstal en oplichting.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!