Autoriteiten nemen $100 miljoen in beslag van Terra (LUNA) mede-oprichter

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben naar verluidt meer dan $100 miljoen in beslag genomen van Shin Hyun-seong, de mede-oprichter van de ingestorte stablecoin-uitgever Terra (LUNA).

Volgens een nieuw rapport van YTN Korea heeft een rechtbank op verzoek van aanklagers de tegoeden van Hyun-seong bevroren.

Hyung-seong wordt beschuldigd van het verkopen van vooraf uitgegeven LUNA-tokens aan onwetende klanten vóór de ineenstorting van het bedrijf en het onmiddellijk realiseren van de winst. Hyun-seong is tevens ook de algemeen directeur van betalingsplatform en fintech-bedrijf Chai Corporation.

Volgens het rapport wordt Hyun-seong er niet alleen van verdacht illegale winsten te hebben verdiend met de verkoop van LUNA, maar wordt hij ook beschuldigd van het lekken van Chai-klantinformatie naar Terra.

Terra stortte aanvankelijk in mei in nadat UST, zijn algoritmische stablecoin, zijn koppeling met de Amerikaanse dollar verloor en miljarden dollars wegvaagde. Sindsdien heeft mede-oprichter en voormalig CEO Do Kwon talloze onderzoeken van autoriteiten ondergaan.

In september vaardigde Interpol een officiële waarschuwing uit voor Kwon, waarin hij de politie opriep hem te arresteren als hij werd gezien werd.

Hoewel Kwon zichzelf niet heeft aangegeven, heeft hij de verantwoordelijkheid genomen voor de ondergang van Terra en UST, door vorige maand in een interview te zeggen dat het zijn schuld was en alleen zijn schuld. Hij zei het volgende:

“Welke problemen er ook waren in het ontwerp van Terra, de zwakte [in het reageren] op de wreedheid van de markten, het is mijn verantwoordelijkheid en mijn verantwoordelijkheid alleen.

Dus voor de gemeenschap die zich bezighield met het Terra-ecosysteem, zijn apps gebruikte, tokens en munten naar vele protocollen stuurde, de ondergang van de bedrijven die ervoor kozen om op Terra te bouwen, voor de honderdduizenden, zo niet miljoenen die Terra-valuta gebruikten [en] het Terra-ecosysteem dat allemaal is gebouwd op de stabiliteit van [TerraUSD], ik neem die verantwoordelijkheid volledig op me en het is niet gemakkelijk.”