President El Salvador koopt elke dag één Bitcoin

De president van het midden-Amerikaanse land El Salvador, Nayib Bukele, heeft via Twitter aangekondigd vanaf 18 november elke dag 1 Bitcoin (BTC) aan te schaffen. Het bericht komt tijdens een hectische maand waarin de crypto industrie sterke prijsdalingen ervaart aan de hand van de FTX crash. 

In het recent geplaatste bericht wordt duidelijk dat de president van het land nog steeds een positieve visie heeft op Bitcoin, ondanks de tumultueuze weken in de crypto industrie te midden van de FTX crash en de sterke prijsdaling van BTC. Zo zagen we de Bitcoin koers met ruim 21,2% dalen in de afgelopen 14 dagen (bron; Coingecko).

El Salvador na een jaar van Bitcoin adoptie

Het land vierde in september nog haar 1 jarige jubileum van de landelijke Bitcoin adoptie. Vervolgens zag het land veel investeringen binnenstromen en begon het land actief de Bitcoin mining industrie te ondersteunen.

In de begindagen van de Bitcoin adoptie van het land maakte El Salvador veel winst met haar investeringen, en kon zo infrastructuur en ziekenhuizen financieren met de winsten en werd er zelfs een bitcoin educatie centrum opgericht.

Als gevolg van de vroege successen maakte het land grootse plannen om Bitcoin City te bouwen. Deze stad zou gefinancierd worden via BTC obligaties met een totaalwaarde van een miljard dollar. Echter ziet het land momenteel wel wat problemen in haar crypto ambities.

President blijft in BTC geloven

Ondanks de grote verliezen die het land geleden heeft met haar investeringen in de koningsmunt, lijkt de president van het land vastbesloten om meer van de koningsmunt te vergaren. Hij tweette:

“We kopen vanaf morgen elke dag één Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!