Sam Bankman-Fried legt uit waarom Binance ‘gewonnen’ heeft

De gevallen FTX-CEO Sam Bankman-Fried heeft in een recentelijke Twitter-uitwisseling met Vox-verslaggever Kelsey Piper zijn kant van het verhaal verteld na de crash van zijn crypto-imperium. In dit gesprek gaf Bankman-Fried zijn mening over Binance-CEO Changpeng Zhao, nadat hij suggereerde dat sommige van de meest geliefde mensen in crypto schijnvertoningen zijn. Hij gaf het volgende aan:

“Nu is hij een held. Is het omdat hij deugdzaam is of omdat hij een grotere balans had? En dus won hij.”

Bankman-Fried zei ook dat hij het betreurt dat FTX faillissement heeft aangevraagd en gaf aan dat hij ervoor had moeten kiezen om meer geld in te zamelen:

“Als ik dat niet had gedaan, zouden opnames binnen een maand opengaan met klanten die volledig genezen zijn.”

Hij vervolgde zijn gesprek met commentaar te leveren op de mensen die nu de leiding hebben over FTX, gezien hij werd vervangen door advocaat John J. Ray III als CEO van het bedrijf. Hij zei het onderstaande:

“De mensen die de leiding hebben over [het bedrijf] proberen het uit schaamte allemaal plat te branden.”

Ondanks dat Bankman-Fried eerder aan het lobbyen voor een regelgevingskader voor crypto, uitte hij in het recente gesprek flink wat commentaar op regelgevers:

“Ze maken alles erger. Ze beschermen de klanten helemaal niet.”

De verklaring van Bankman-Fried volgt op een bewering in een cryptische Twitter-thread dat hij een ontmoeting heeft met toezichthouders om te doen wat goed is voor de klanten.

De recente openbare opmerkingen van de 30-jarige na zijn ontslag op 11 november brachten FTX ertoe een officiële verklaring af te geven, waarin het benadrukte dat “Bankman-Fried geen lopende rol heeft bij FTX_Official, FTX US of Alameda Research Ltd. en spreekt niet namens hen”, aldus de beurs.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!