BNB koers verwachting – is Binance Coin een goede investering na de crash? Waarom traders meer zien in deze 3 goedkope crypto’s met potentie

Een bloederige week op de crypto markt: nadat de bekende crypto exchange FTX in de problemen is gekomen na eerdere geruchten over een zwakke financiële positie gingen alle koersen hard onderuit. 

Hoofdrolspelers in de misère zijn de twee grootste crypto exchanges ter wereld, Binance en FTX. Beiden hebben een grote hoeveelheid aan crypto tegoeden en een eigen token die de afgelopen dagen hard onderuit is gegaan. 

Zo daalde de BNB koers ruim 25% binnen een dag tijd, terwijl FTT zelfs 80% (!) van zijn waarde verloor. Wat betekent dit de komende tijd voor de FTT en BNB koers verwachting, is er uitzicht op verbetering en wat zijn alternatieven of goedkope crypto met potentie waar investeerders nog wel brood in zien? 

>>> Investeer in Dash 2 Trade <<<

Binance CEO exposed FTX – En veroorzaakt crypto crash

Net op het moment dat de markten zich leken op te maken voor een periode van positief momentum, zijn de crypto koersen weer in het rood gezakt. De reden hiervoor lijkt FTX, dat na eerdere geruchten over gesjoemel met de balans en een penibele financiële situatie eerder deze week voor het blok werd gegooid door de CEO van hun grootste concurrent. 

CEO Changpeng Zhao postte op 6 november namelijk dat Binance ‘door recente onthullingen die aan het licht waren gekomen’ besloten had om alle FTT tokens die zij nog in hun boeken hadden staan te liquideren. Binance ontving in 2021 rond de $2,1 miljard aan FTT en BUSD na het verkopen van hun positie in de exchange. 

Die onthullingen zouden zijn dat Alameda, een investeringsbedrijf van FTX en hun oprichter Sam Bankman-Fried, de FTT token van FTX gebruikte om schuld aan op te kunnen hangen. Tegenover ongeveer $14,6 miljard aan bezittingen op de balans staat naar verluidt zo’n $7,4 miljard aan schulden. De bezittingen bestaan echter voor het grootste deel uit FTT ($5,82 miljard) en andere illiquide Solana tokens ($3,37 miljard). Meerdere miljarden zijn zoek of niet gespecificeerd, terwijl de bezittingen lastig om te zetten zijn in cash. 

Deze tweet van Binance CEO Changpeng Zhao veroorzaakte een ‘bankrun’ bij FTX

Uiteraard ontstond er na de tweet van Zhao paniek op de markt. Crypto beleggers begonnen direct massaal met het verkopen van hun FTT tokens en het opnemen van tegoeden bij de FTX exchange. Het bedrijf slaagde er amper of niet in de benodigde tegoeden bij elkaar te sprokkelen om de opnames mogelijk te maken, en pauzeerde deze dan ook. 

Hierdoor nam de paniek alleen maar verder toe. Grote investeerders en retail vrezen dat hun tegoeden en crypto die bij FTX gestald stonden voorgoed weg zullen zijn, of dat zij slechts een klein deel zullen terugzien. Ondertussen zakten andere tokens ook weg, en kleurde alles wat FTX / Alameda / Sam Bankman-Fried de afgelopen maanden heeft aangeraakt donkerrood. 

Cryptomarkt en Binance koers verwachting in zwaar weer

De BNB koers kende een kortstondige, snelle beweging omhoog na de aankondiging dat Binance waarschijnlijk FTX zou gaan overnemen. Dit goede nieuws voor de Binance koers verwachting werd echter snel al weer de kop ingedrukt. 

De val van FTX en Alameda betekent namelijk vooral een enorme klap voor de crypto industrie als geheel. Er gaan miljarden aan fondsen verloren en er blijft een ongekend groot aantal gedupeerden achter, waaronder ook grote spelers en investeerders in de industrie. 

Sam Bankman-Fried verloor binnen een dag $15 miljard van zijn totale vermogen van $16 miljard. Het grootste verlies binnen een dag ooit voor een miljardair. Ook in FTX zaten miljarden aan investeringen, en op zijn beurt investeerden FTX en Alameda weer in andere crypto protocollen. Dit investeringsgeld lijkt nu voor het leeuwendeel weg. Ook waren de banden van FTX met regulatoren en de Amerikaanse overheid goed, partijen die zwaar teleurgesteld zullen zijn in hoe FTX hier ten onder is gegaan. 

De verwachting is dat het nog maanden of jaren gaat duren om het vertrouwen in crypto te herstellen, en dat de bear markt voorlopig nog niet afgelopen is. 

BNB Koers Verwachting – Zoek naar Betere Alternatieven

De BNB koers leefde dus kort op, om vervolgens met de rest van de markt mee te crashen. De koers daalde deze week van $370 (piek) naar zo’n $260 op dit moment. Binance zei in eerste instantie FTX over te gaan nemen, wat beleggers hoop gaf. Hierna besloten ze hier alsnog vanaf te zien. Als FTX daadwerkelijk failliet gaat zullen de koersen verder dalen.

De BNB Koers is afgelopen week hard gecrasht

Als crypto investeerder is het daarom een betere optie om te kijken naar tokens die losstaan van het drama, bijvoorbeeld nieuwe, goedkope crypto met potentie die niets te maken hebben met FTX of Binance en de andere betrokken partijen en investeerders. We selecteerden er drie voor je, die we hieronder zullen bespreken.

Goedkope crypto met potentie – Beste investering voor nu

Wat kun je als investeerder op dit moment doen? Een optie die je hebt is op zoek te gaan naar goedkope crypto met potentie. Daarbij wil je letten op projecten die een sterk team hebben, duidelijke functionaliteit en roadmap en transparant zijn over hun tokenomics. 

We selecteerden drie projecten die momenteel nog niet verhandelt worden op exchanges, en daardoor niet beïnvloedt worden in hun waarde door de huidige malaise, maar juist positieve vooruitzichten voor de komende maanden hebben. 

1. Dash 2 Trade – Nieuwe crypto analyse tool voor professionele traders

Niet te missen is Dash 2 Trade. Dit is een nieuw platform voor crypto traders. Dash 2 Trade is een product dat wordt gesteund door Learn 2 Trade, een bekende aanbieder van koop- en verkoop analyses en signalen van met name de Forex markt. 

Het team van Learn 2 Trade zet nu een volgende stap met de lancering van een analyse platform en tool voor cryptocurrency. Dash 2 Trade is hiervoor vormgegeven en samengesteld met een aantal van de beste traders en analisten uit de cryptowereld.

Uiteraard maakt Dash 2 Trade gebruik van statistieken en data. De analyses worden uitgevoerd en samengesteld aan de hand van technische indicatoren, maar ook door sociaal sentiment te meten over verschillende social media platformen. Zo komt Dash 2 Trade met unieke, edge-cutting analyses en crypto signals. 

Als trader weet je door Dash 2 Trade te gebruiken in een oogopslag wat het huidige sentiment zegt over een coin, en of de technische indicatoren erop wijzen dat er ruimte is voor een stijging of juist een verwachte daling in de koers. Zo kunnen zij altijd een afgewogen beslissing gebaseerd op data maken, een bewezen sleutel tot succes. 

Dash 2 Trade helpt beleggers om betere crypto traders te worden

Dash 2 Trade gaat daarnaast ook inzichten verzorgen in nieuwe presales en nieuwe coin listings bij exchanges. Met een samengestelde nieuwsfeed blijf je zo up-to-date van alle relevante evenementen in de cryptowereld. 

Investeren in Dash 2 Trade – en gebruikmaken van het platform – kan met de D2T token. Dit is de eigen token van Dash 2 Trade die draait op het Ethereum netwerk. D2T wordt gebruikt om alle functies van het platform te unlocken middels een abonnement.

De token is momenteel verkrijgbaar middels een presale. Deze verloopt in fases, en binnenkort bereikt D2T hiermee fase 4 van de 9. Er zal dan al ruim $6 miljoen opgehaald zijn. Tokens kosten 0,0513 USDT per stuk, en worden in elke volgende fase iets duurder.

>>> Investeer in Dash 2 Trade <<<

2. IMPT – Duurzaam crypto platform maakt carbon credit handel inzichtelijk

Wil je duurzaam investeren? Dan hoef je niet verder te kijken dan IMPT.io en hun token. Dit is mogelijk de groenste en duurzaamste cryptocurrency ter wereld, in ieder geval van dit moment. 

IMPT draait om het tegengaan van klimaatverandering door de CO2-uitstoot en voetafdruk van individuen en bedrijven te compenseren. Dit doen ze met het opzetten van een eigen platform en het aanbieden en registreren van carbon credits op de blockchain. 

Hierdoor wordt de handel in carbon credits, wat certificaten zijn om aan te tonen dat een bepaalde hoeveelheid uitgestoten CO2 gereduceerd is, inzichtelijk en transparant. 

IMPT is de samenwerking aangegaan met verschillende grote retailnamen. Zij staan een percentage van de omzet af aan gebruikers die producten kopen via het IMPT platform, applicatie of widget. Dit deel van de omzet wordt gedoneerd aan zorgvuldig geselecteerde goede klimaatdoelen die voldoen aan de ESG-voorwaarden. 

IMPT maakt gebruik van een eigen ERC-20 token. Door aankopen te doen via het platform ontvangen gebruikers als beloning een aantal van deze tokens, die om te zetten zijn in carbon credits. Zo kunnen ze dubbel bijdragen: ten eerste steunen de bedrijven goede doelen met een deel van de omzet, en ten tweede kan de eigen CO2-voetafdruk gecompenseerd worden met de gekochte carbon credits. 

IMPT wordt momenteel verkocht in fases via een presale. Geïnteresseerden in IMPT als groene investeringsmogelijkheid op de blockchain kunnen via de officiële website meer informatie vinden over deelname aan het project.

3. Calvaria: Duels of Eternity – Volgende grote play-to-earn game

Calvaria een een cryptogame. In de periode 2021 / 2022 heeft blockchain gaming zijn echte doorbraak gehad, en Calvaria is de volgende in een rijtje succesvolle games die gamers wil verleiden. 

Dit doen ze met een trading card game die vraagt om skills, maar daar beloningen tegenover stelt in de vorm van de cryptotoken RIA. Het spel heeft wat weg van eerdere games zoals de Pokemon Trading Card Game, Magic: The Gathering, Yu-Gi-Oh! en Hearthstone en is in de laatste fase voor de uitrol naar het publiek. 

Calvaria speelt zich af in een wereld na de dood, bestaande uit drie regio’s. Dit zijn Arcilla Vivina, Miaquilia en The Void. In deze gebieden leven de meest bizarre karakters, elk met hun eigen sterktes en zwaktes. De spelers verzamelen kaarten van deze karakters. 

Voorbeelden van karakterkaarten uit de Calvaria: Duels of Eternity game

Hierna stellen ze er een eigen team mee op. De kaarten zijn vastgelegd als NFT’s en vrij te verhandelen, en bovendien zijn er speciale kaarten te winnen of kopen. Het samenstellen van een team is nog niet eenvoudig, want er zijn duizenden mogelijkheden. 

Hierdoor is het spel uitdagend genoeg om zelfs gevorderde gamers te interesseren. Zij kunnen in toernooimodus de strijd met elkaar aangaan en kijken wie het slimste zijn kaarten uitspeelt. De hiermee verdiende tokens kunnen gebruikt worden voor upgrades of geruild voor crypto. 

Meedoen met Calvaria of investeren in de toekomst van deze veelbelovende crypto game? Bezoek dan onderstaande link naar de officiële website om meer te leren over de RIA token.

>>> Meedoen met RIA Presale <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!