FTX-oprichter Sam Bankman-Fried zegt “het erger had kunnen zijn”

De oprichter van de veelbesproken cryptocurrency-beurs FTX, bekend als Sam Bankman-Fried (SBF), heeft in een nieuw interview met The New York Times een aantal bizarre antwoorden gegeven.

Zo gaf de oud-CEO van FTX aan dat hij de videogame Storybook Brawl speelt om hem te helpen ontspannen en zijn hoofd leeg te maken, terwijl hij er ook in slaagt wat slaap in te halen. Hij gaf het volgende aan:

“Je zou gedacht hebben dat ik nu geen slaap zou krijgen, en in plaats daarvan krijg ik wat. Het had erger kunnen zijn.”

De voormalige directeur gaf toe dat hij verantwoordelijk was voor enkele tekortkomingen die leidden tot de ondergang van FTX, waaronder het aangaan van andere verplichtingen waardoor hij de tekenen van problemen in zijn bedrijf miste:

“Als ik wat meer geconcentreerd was geweest op wat ik aan het doen was, had ik grondiger kunnen zijn.”

Hij zei ook dat het publiekelijk bekritiseren van rivaliserende beurs Binance’s CEO Changpeng Zhao geen goede strategische zet van zijn kant was:

“Ik was behoorlijk gefrustreerd over veel van wat ik zag gebeuren, maar ik had moeten begrijpen dat het geen goede beslissing van mij was om dat te uiten.”

In een ander interview gaf Brian Armstrong, CEO van Coinbase, aan dat de voormalige CEO van FTX waarschijnlijk fraude heeft gepleegd toen hij geld van klanten van de beurs naar zijn handelsfirma Alameda Research verplaatste. Bankman-Fried zei in het interview dat hij zich bewust is van de kritiek die hij de laatste tijd krijgt. Hij zei het volgende:

“Mensen kunnen online alle gemene dingen over mij zeggen die ze willen. Uiteindelijk gaat het er voor mij om wat ik heb gedaan en wat ik kan doen.”

Te midden van het fiasco blijft Bankman-Fried echter actief op Twitter. In een reeks cryptische tweets zei hij dat hij van plan is te praten over wat leidde tot de ineenstorting van zijn bedrijf. Hij tweette:

“Ik kom op wat er is gebeurd. Maar laten we het nu even hebben over waar we nu staan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!