$389,233,378 aan vergrendelde FTX Tokens (FTT) verplaatst naar onbekende portemonnee

Zestig procent van de totale voorraad van de FTX Token (FTT) is plotseling overgedragen tussen crypto-wallets terwijl de dramatische ineenstorting van de gevallen cryptocurrency-beurs voortduurt.

Voor het eerst gerapporteerd door blockchain-trackingservice WhaleAlert, blijkt dat er 195.869.335 FTT, ter waarde van $389.233.378, het contractadres van FTX verlaten heeft en in naar een onbekende portemonnee gestuurd is.

De verzonden FTT maakte oorspronkelijk deel uit van zijn “vergrendelde” voorraad, of tokens die niet kunnen worden overgedragen of verhandeld totdat ze in batches zijn ontgrendeld. Nu is echter de volledige maximale voorraad van 328.895.112 tokens ingezet.

Op het moment van schrijven heeft crypto-gegevensaggregator CoinGecko momenteel een waarschuwing afgegeven op FTT. Het geeft het volgende aan:

“FTX-token Contract Deployer heeft het geheel van zogenaamd vergrendelde FTT-tokens in omloop gebracht. Ga voorzichtig verder.”

FTX en zijn handelstak Alameda Research stortten vorige week in nadat ze insolvent waren geworden, en de topmanagers hebben nog geen precieze uitleg gegeven over wat er is gebeurd. Na het nieuws over de ineenstorting stortte FTT in en daalde binnen 6 dagen met meer dan 92%, en blijft bijna 98% lager dan het hoogste punt ooit, en verandert momenteel van eigenaar voor $1,89.

Venture Coinist-oprichter en crypto-analist Luke Martin zegt dat de overdracht de vereffenaars van FTX of het faillissementsbedrijf kunnen zijn die de tokens overnemen, maar merkt ook op dat het vreemd zou zijn dat dergelijke procedures nu al plaatsvinden.

Op het moment van schrijven lijkt de FTT in de nieuwe portemonnee niet te zijn verplaatst, en het is niet duidelijk of er voldoende liquiditeit in de markt is om de schok op te vangen als deze op de open markt zou worden verkocht. Wees in ieder geval gewaarschuwd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!