Ondanks de bearmarkt, laat de Bitcoin koers positieve ontwikkelingen zien

Ondanks de huidige bearmarkt, die ervoor zorgde dat diverse reuzen in de cryptomarkt omvielen, is er een positieve ontwikkeling te zien in de Bitcoin koers, aldus CryptoCompare.

Investeerders kopen vaker de dip

In vorige bearmarkten zagen we Bitcoin met meer dan 80% kelderen vanaf recordhoogten. In tegenstelling tot deze eerdere bearmarkten, waar de verkoop doorging ondanks aanzienlijke waardedalingen, hebben beleggers echter nu besloten om bij te kopen bij een prijsdip. Volgens dataprovider CryptoCompare wordt dit gedrag zowel bij kleine als grote beleggers gezien. Het gaf het volgende aan in haar kwartaalrapport:

“In tegenstelling tot de laatste bearmarkt, waar alle houders van verschillende portemonnees in paniek verkochten, hebben we in deze bearmarkt een consistente accumulatie gezien in bijna alle accounts […]

Accounts boven de 10.000 Bitcoins hebben een behoorlijke toename gezien, wat waarschijnlijk te wijten is aan de toegenomen institutionele acceptatie.”

Volgens blockchainanalysebedrijf Santiment zijn er sinds 20 september negen nieuwe adressen aangemaakt die tussen de 10.000 BTC en 100.000 BTC bezitten. Deze adressen hebben in de afgelopen zeven weken 190.000 BTC (ter waarde van $3,8 miljard) gekocht.

Bitcoin is minder volatiel geworden

Een ander positief aspect van de recente marktdip is dat de volatiliteit van Bitcoin koers tevens afgenomen is. Zo plaatste CryptoCompare de onderstaande grafiek waarin deze trend duidelijk te zien is:

Bron: CryptoCompare

In de afgelopen 12 maanden bedroeg de gerealiseerde volatiliteit op jaarbasis gemiddeld 63%. Dat is lager dan tijdens de vorige bearmarkt, toen de gemiddelde volatiliteit 79% bedroeg, volgens CryptoCompare.

Gerealiseerde volatiliteit meet de dagelijkse veranderingen in de prijs van een waardepapier over een bepaalde periode. Het is een maatstaf voor de optiemarkt, die de verwachtingen van handelaren weergeeft voor de onrust in de prijs in de komende dagen, weken of maanden.

Jarenlang hebben mensen gezegd dat Bitcoin een slechte opslag van waarde zou zijn omdat zijn waarde te veel verandert. Dus als Bitcoin prijs stabieler wordt, zou dat een erg goede ontwikkeling zijn.

Bovendien heeft de 20-daagse gerealiseerde volatiliteit van Bitcoin onlangs die van de tech-zware index Nasdaq op Wall Street geëvenaard. Dit is de eerste keer dat zoiets gebeurt sinds 2020, volgens gegevens van het charting platform TradingView. CryptoCompare zei het volgende hierover:

“De volatiliteit van Bitcoin is gestaag aan het stabiliseren in een begrensd bereik in vergelijking met de laatste bearmarkt. Hoewel dit erop kan wijzen dat cryptocurrencies volwassen worden als activaklasse, gaan dergelijke patronen meestal ook vooraf aan een grote piek in volatiliteit – zoals in november 2017.”

Deze week adviseerden Arcane Research en cryptodienstverlener Matrixport hun klanten om straddles te kopen om te profiteren van het potentiële rendement van een volatiliteitsexplosie. Staat er ons een flinke stijging van de Bitcoin koers te wachten? Wat denken jullie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!