MicroStrategy CEO publiceert lange termijn plan voor Bitcoin

MicroStrategy onthulde een klein nettoverlies van $27,1 miljoen voor het derde kwartaal. Ondanks de verliezen blijft MicroStrategy meer Bitcoin (BTC) kopen. ‘S Werelds grootste beursgenoteerde Bitcoin eigenaar bevestigde dat het aan het einde van het derde kwartaal van 2022 nog steeds 130.000 Bitcoin in bezit heeft. Dat bedrag vertegenwoordigt 0,62% van het totaal aantal Bitcoin die er ooit zullen zijn (namelijk 21.000.000). MicroStrategy heeft deze Bitcoins gekocht voor ongeveer een bedrag van $4 miljard. Dit komt neer op $30.639 per Bitcoin.

MicroStrategy staat er met de derde kwartaalcijfers een stuk beter voor dan een tijdje terug. De waarde van het gehele Bitcoin portfolio daalde in dit kwartaal met slechts $727.000. Dit is veel minder dan de $917,8 miljoen in het tweede kwartaal van 2022 of de $65 miljoen aan verlies dat MicroStrategy vorig jaar noteerde. De gematigde cijfers zijn te danken aan de stabiele Bitcoin prijzen gedurende het laatste kwartaal.

President en CEO van MicroStrategy Phong Le blijft vasthouden aan de langetermijnstrategie om geen Bitcoin te verkopen. De CEO benadrukt dat ze zich niet laten beïnvloeden door korte termijn schommelingen van de Bitcoin prijs. 

Michael Saylor, die op 8 augustus zijn functie als CEO neerlegde maar bij het bedrijf blijft als uitvoerend voorzitter, vermeldde in de oproep dat sinds het begin van zijn Bitcoin strategie op 11 augustus 2020 de aandelenkoers van het bedrijf met 116% was gestegen. Dat was meer vergeleken met de stijging van 72% van Bitcoin in dezelfde periode.

Kernactiviteiten nog steeds winstgevend

Naast het bezitten van Bitcoin presteert het bedrijf nog steeds goed met zijn kernactiviteiten. De inkomsten van het bedrijf over het afgelopen jaar bedroegen respectievelijk $119,3 en $122,1 miljoen over het eerste en tweede kwartaal. De $16,4 miljoen van de omzet in het derde kwartaal was afkomstig van abonnementsdiensten, wat een stijging van 51% betekent in vergelijking met het jaar ervoor, in wat de snelst groeiende bron van inkomsten is voor MicroStrategy.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!