Waarom analisten denken dat een Bitcoin uitbraak er aan komt

De crypto markt toont tekenen van kracht. Veel projecten lieten een stijging zien in de afgelopen maand. Zo steeg Bitcoin (BTC afgelopen maand met 5,5% en Dogecoin (DOGE) met maar liefst meer dan 100%. Experts zien patronen omtrent Bitcoin die overeenkomen met patronen van voorgaande jaren.

Zo publiceerde de analist Moustache op Twitter een aantal interessante grafieken. De expert somde de overeenkomsten op tussen de technische kenmerken van Bitcoin in 2019 en die in 2022. Het zijn voorspellingen voor de prijs. Deze zou na de nieuwjaarsvakantie kunnen stijgen. De overeenkomsten hebben te maken met de ABC-correctie en RSI indicator. De RSI is een indicator waarmee de omvang van recente prijsschommelingen wordt gebruikt om te bepalen of de prijs van een cryptocurrency al dan niet op het moment duur of goedkoop is. 

Eerder presenteerde dezelfde expert andere patronen die erop wijzen dat Bitcoin in 2023 richting de $30.000 gaat. Ook andere beleggers zijn positief gestemd. Zo zet Nederlandse institutionele belegger, PlanB, zijn zinnen op een Moonvember. Ook de opmerking van Edward Snowden kan voor een positief momentum zorgen. De klokkenluider prijst de razendsnelle netwerksnelheid die het “Lightning Network” teweeg brengt en bewonderde de toewijding van de oprichter, Satoshi Nakamoto, om na 14 jaar anoniem te blijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!