BREAKING: Google Cloud lanceert Blockchain Node Engine met Ethereum-ondersteuning

Naast de positieve omstandigheden voor blockchain-technologie in het algemeen, kondigde Alphabet Inc., het moederbedrijf van Google, zojuist zijn Blockchain Node Engine aan met ondersteuning voor Ethereum (ETH).

Met de Blockchain Node Engine biedt Google Cloud een volledig beheerde node-hosting dienst voor Web3-ontwikkelaars. Google Cloud beschrijft Cloud for Web3 als een manier voor blockchain ontwikkelaars om:

“Bouw en schaal sneller met eenvoudige, veilige tools en infrastructuur voor Web3. Krijg co-sell- en groeimogelijkheden, zoals promotie op Marketplace en ondersteuning voor on- en off-chain governance.”

De kracht, middelen en betrouwbaarheid van Google Cloud in combinatie met een blockchain ontwikkelaarsomgeving en de hostingdiensten zouden een succesvol recept kunnen zijn voor nieuwe Web3 projecten.

Wat is het voordeel van het nieuwe product?

De Blockchain Node Engine biedt verbeterde beveiliging voor digitale activa, vereenvoudigde node deployment met real-time gegevens en inzichten van Google Cloud, en lage latency netwerken die naadloos kunnen schalen om aan de behoeften van ontwikkelaars te voldoen. Daarnaast bevat het vereenvoudigde node-synchronisatie voor Ethereum.

Momenteel is het een delicaat proces dat soms dagen kan duren om slechts één node te synchroniseren. In een blogpost over Web3 ontwikkeling schreven Amit Zavery en James Tromans van Google het volgende:

“Ervoor zorgen dat de blockchain-infrastructuur klaar en beschikbaar is, betekent meestal dat er een DevOps-team aanwezig is om het systeem te bewaken en problemen op te lossen tijdens een storing. Blockchain Node Engine is een volledig beheerde service, wat kan betekenen dat u zich geen zorgen hoeft te maken over de beschikbaarheid. Google Cloud houdt de nodes actief in de gaten en start ze indien nodig opnieuw op tijdens storingen.”

Tromans vertelde ook aan TechCrunch:

“We bouwen fundamentele primitieven om ontwikkelaars te helpen sneller te innoveren. Dienovereenkomstig is Blockchain Node Engine gericht op [meerdere] use-cases voor ontwikkelaars: smart contractontwikkeling, lezen van en schrijven naar de blockchain, enz. Hoe verschillende ontwikkelaars hun volledig beheerde, speciale blockchain-node-engine-infrastructuur gebruiken, hangt af van hun individuele gebruiksscenario’s.”

Groot nieuws voor Ethereum en de gehele cryptomarkt

Google Cloud kondigde onlangs een samenwerking aan met Coinbase om cryptocurrency voor betaling te gaan accepteren. Tijdens Alphabet’s Q3 earnings call vermeldde de chief business officer van het bedrijf echter tweemaal dat er in het kwartaal een terugval was geweest van crypto-adverteerders.

Het lijdt geen twijfel dat Alphabet’s stap naar blockchain goed nieuws is voor beleggers, zowel op de korte als op de lange termijn. Immers, wanneer een zo groot bedrijf als Alphabet – met talent en steun van Silicon Valley en Wall Street – zijn gewicht achter Ethereum werpt, valideert dat het potentieel van de cryptocurrency.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!