Bitcoin is een verzekeringspolis tegen de aankomende financiële crisis

Bill Miller, een legendarische investeerder, is optimistisch over twee van zijn favoriete investeringen: Amazon en Bitcoin (BTC). In een recent interview benoemde hij Bitcoin als een “verzekeringspolis tegen financiële rampen” met “beperkte gevolgen” tijdens moeilijke markt periodes omdat het “niet verbonden is met de rest van het financiële systeem”.

In een interview vorig jaar onthulde Miller dat ongeveer 50% van zijn vermogen in Bitcoin zit. De andere 50%, zei hij, zit in Amazon aandelen. Ook is er op het moment een geweldige kans om meer bedrijfsaandelen goedkoop te kopen. Door een agressieve Federal Reserve zijn de prijzen extreem gedaald, ook van goed presterende bedrijven. Volgens Bill Miller is, als je tijdshorizon langer is dan een jaar, nu het moment dat je het heel goed gaat doen in de markt.

Tijdens zijn tijd bij Legg Mason, een Amerikaans vermogensbeheerbedrijf, heeft Bill Miller furore gemaakt. Hij wist er de aandelenmarkt vijftien jaar lang te verslaan, van 1991 tot 2005. Hij staat er ook om bekend dat hij tijdens de beursgang in 1997 persoonlijk Amazon-aandelen heeft teruggekocht. 

De Bitcoin koers is met 70% gedaald ten opzichte van zijn hoogste punt ooit in november, maar presteerde relatief goed ten opzichte van de meeste andere financiële activa in het derde kwartaal. Hoewel het deze week kort daalde tot $18.000 op enigszins tegenvallende CPI-cijfers, is het sindsdien teruggekeerd naar $19.000. Miller zei dat als de Fed blijft verkrappen, Bitcoin waarschijnlijk op deze manier beter zal blijven presteren.

Millers vertrouwen in Bitcoin toonde ook veerkracht in mei, toen de hele crypto markt instortte na de ineenstorting van Terra. Dat gezegd hebbende, bekende hij dat hij destijds gedwongen was een deel van zijn Bitcoin te verkopen om aan margestortingen te voldoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!