Bitcoin is de “ultieme vrijheid”, aldus Nigel Farage

Terwijl crypto groeit raken instellingen en regeringen over de hele wereld steeds meer gepolariseerd. Nigel Farage staat als voorstander aan de uiterste kant van dit spectrum. De voormalig politicus van de UK Independence Party (UKIP) legde tijdens de Bitcoin Amsterdam conferentie alle voordelen uit van Bitcoin (BTC).

Tijdens het interview noemde de britse crypto een economische opstand tegen grote overheden. Nigel Farage was een beruchte politicus die bekend stond om zijn kritische uitspraken tegen de gevestigde orde. Crypto zou volgens Farage onafhankelijkheid en vrijheid geven aan diegene die er gebruik van maken. Voor Farage is crypto voor hem “een volkomen natuurlijke plek om te zijn.”

Nigel Farage is ook niet verrast over de tegenstand vanuit vele beleidsmakers. Volgens Farage krijgt elk nieuw idee automatisch te maken met de oppositie van de hele bestaande orde omdat ze de gevestigde status-quo bezitten.  Nigel Farage verklaarde verder: “Ze zijn erg op hun gemak, ze doen het goed, ze willen niet dat er iets langskomt en verstoort.”

Bitcoin is inmiddels een bewezen technologie. Het werkt en het wordt steeds beter. Daarnaast kan de overheid er niet bij in de buurt komen. De overheid kan niemand vertellen wat zij wel of niet met hun Bitcoin kunnen doen. Daarmee is Bitcoin volgens Farage “de ultieme vrijheid”. Als men slim samenwerkt met wetgevers is er een kans dat er daadwerkelijk verstandige regulering tot stand komt. 

Farage sloot af met het benadrukken van het belang van lobbyen ten gunste van crypto en educatie op dit gebied. Veel mensen, waaronder wetgevers, weten nog steeds niet veel over crypto behalve dat ze hoorden dat het een ‘Ponzi-scheme’ zou kunnen zijn. Het zou “het Wilde Westen zijn, een haven voor criminelen”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!