Volgens Bitwise CEO zijn bearmarkten momenten zijn om fortuinen te maken

De huidige negatieve marktontwikkelingen in de crypto markt heeft veel invloed gehad op de activiteit van investeerders. De meerderheid lijkt aan de zijlijn te wachten op een mogelijke rally voordat ze erbij betrokken raken. De huidige bearmarkt wordt gekenmerkt door enorme onzekerheid als gevolg van reguleringen die te maken hebben met de toestand van de economie. Echter, Bitwise CEO Hunter Horsley, maar opinieleiders geloven dat er een basis is om winst te maken.

In het bijzonder heeft Bitwise, Aanbieder van vermogensbeheer, CEO Hunter Horsley gesuggereerd dat de bearmarkt het ideale moment is om een fortuin op te bouwen. Horsley merkte op dat ondanks de huidige correctie die velen sectoren treft active zoals Bitcoin (BTC) en andere crypto alleen maar zullen groeien. Hij verwacht in 2024 dat een nieuwe cyclus zal beginnen. 

Op basis van het verleden lijken we in een cycli van vier steeds bull markten en bearmarkten. De bearmarkten duren meestal een jaar waarin de cryptomarkt stevig wordt aangepakt. Daarna volgt er een bullmarkt periode van drie jaar. Als voorbeeld daalde de markt in 2014 met bijna 60%. In 2018 is de markt gedaald met zo’n 70%. Dit jaar, in 2022, is de markt wederom met zo’n 60% gedaald. Als de markt deze trends voortzet kunnen we volgend jaar weer een bullmarkt verwachten

De huidige marktcorrectie is gedeeltelijk beïnvloed door de huidige negatieve macro-economische factoren zoals inflatie en renteverhogingen. In deze lijn is de status van Bitcoin als hedge tegen inflatie aanzienlijk getest.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!