Internationaal Monetair Fonds waarschuwt voor nieuwe recessie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwt voor een afzwakking van de globale economie in een statement op 10 oktober. De beurzen zijn sterk gedaald dit jaar en de publieke angst omtrent inflatie is groot. Het IMF verwacht nu dat 2023 niet veel beter zal worden, dit kan mogelijk ook een negatief impact hebben op de koers van Bitcoin (BTC)

Het IMF is een internationale organisatie dat streeft voor internationale samenwerking op monetair gebied. Het IMF heeft als doel om financiële crises te voorkomen en staten van kredietverlening te voorzien in tijden van crises. In de statement van afgelopen dinsdag wordt duidelijk dat het IMF niet positief gestemd is over de economische ontwikkeling in 2023, wat kan betekenen dat we een groei in banen verlies en economische onzekerheid gaan zien. Zo gaf het IMF in haar statement aan:

“Het ergste moet nog komen en voor veel mensen zal 2023 aanvoelen als een recessie.”

Wat betekent mogelijke economische onzekerheid in 2023 voor Bitcoin?

Verdere economische onzekerheid in 2023 en een recessie zouden betekenen dat de werkloosheid groeit en de consumentenuitgaven dalen. Dit kan een sterk negatieve impact hebben op de beurs. Tegenwoordig zien we een hoge correlatie van Bitcoin met de beurs en een recessie zal hoogstwaarschijnlijk ook een negatief invloed hebben op de Bitcoin koers. Echter blijft het lange termijn uitzicht voor Bitcoin nog steeds sterk, in een falende economie en groeiende wantrouwen naar de overheid omtrent het monetair beleid zal op de langere termijn de aandacht naar Bitcoin kunnen toenemen. 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!