Bestsellerauteur zegt dat geld, obligaties en aandelen gedoemd zijn om te falen en gelooft in Bitcoin

Robert Kiyosaki komt de laatste tijd vaak in het nieuws door zijn opmerkelijke claims. Hij heeft enige recht van spreken al is de beroemde auteur van één van de bestverkochte boeken, Rich Dad Poor Dad. Met de huidige marktontwikkelingen en een mogelijke ineenstorting van de wereldeconomie spoort Kiyosaki mensen aan om Bitcoin (BTC) te kopen. Met name traditionele financiële producten zoals aandelen, edele metalen en cryptocurrencies concurreren allemaal met elkaar om op te vallen als mogelijke buffers in de heersende omgeving met hoge inflatie. De schrijver benoemt dat edele metalen en Bitcoin de voorkeur zullen hebben. In zijn tweet benoemt hij dat cash, aandelen en obligaties “toast” zijn. 

Crash van de dollar

Kiyosaki wijst herhaaldelijk naar het massaal bij printen van de dollar door de Amerikaanse overheid en merkt op dat de dollar waarschijnlijk binnen een paar maanden zou crashen. In dit geval adviseerde de auteur, terwijl hij het einde van de dollar voorspeld, dat zilver een ideale vervanging zou kunnen zijn. Hij suggereerde dat het edelmetaal waarschijnlijk zal stijgen tot $500.

De schrijver haalt ook uit naar de recente stap van de Bank of England om de economie te stabiliseren door een programma aan te kondigen om langlopende obligaties te kopen. Volgens Kiyosaki is daarmee het vertrouwen in traditionele financiële beleggingsproducten in twijfel getrokken.

Kansen tijdens een crash

De auteur waarschuwt voor de crash maar benadrukt ook dat een bearmarkt kansen biedt. De beste tijden voor beleggers zullen er aan komen. Binnenkort is de tijd om rijk te worden. De beroemde auteur legt uit hij wacht om koopjes op te halen, met name in onroerend goed en Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!