Dit is waarom het zo slecht gaat met Bitcoin!

Het gaat niet goed met Bitcoin. Sinds vorig jaar hebben bitcoin bezitters een daling gezien van ongeveer 60%! Hoe kan het zo ontzettend hard gedaald zijn? Wat betekent dit voor de toekomst en kunnen we een stijging verwachten de komende tijd? Je leest het in deze blog!

Waar komt de Bitcoin daling vandaan?

De daling van het afgelopen jaar is voornamelijk te wijten aan de stable coin TerraUSD die extreem hard gedaald is. Dat gebeurde nadat de populaire coin LUNA en TerraUSD binnen een paar dagen 97% van de waarde verloren. Hoe dat precies zit leggen we hieronder uit.

Wat is een stable coin?

Een stable coin is een coin die fungeert als bruggetje tussen valuta’s zoals de USD of Euro en crypto currencies zoals Bitcoin. Een stable coin is op cryptografie gebaseerd. Stable coins zijn in het leven geroepen om de cryptomarkt die doorgaans volatiel is, juist stabieler te maken, zodat mensen het sneller accepteren als een betrouwbaar betaal middel.

Wat is Terra?

Terra werkt samen met 2 coins om de waarde stabiel te houden. De LUNA en de TerraUSD coin waarvan verwacht wordt dat de waarde altijd rond de 1 USD blijft.

LUNA

De LUNA is te vergelijken met andere cryptomunten en functioneert dus net als Bitcoin, Etherium en andere vergelijkbare coins.

TerraUSD

Dit is de stablecoin. Normaliter zijn stablecoins gekoppeld met een gecentraliseerd betaalmiddel zoals de coin Tether gekoppeld is aan fiatgeld.  De TerraUSD is echter niet gekoppeld met een gecentraliseerd betaalmiddel, maar met een gedecentraliseerde coin. Namelijk: de LUNA.

Waarom een gedecentraliseerde coin?

Een coin als Tether die dus wel gecentraliseerd is, is veel zekerder van het behouden van haar waarde. Waarom dan toch kiezen voor een gedecentraliseerde coin zoals TerraUSD?

Het heeft er alles mee te maken dat de visie van de cryptowereld is, dat geld weer van mensen moet worden en de macht van banken en overheden buiten spel gezet moeten worden. Hoewel er veel vragen waren over het gebruiken van een gedecentraliseerde stablecoin, bleek de visie voor veel mensen toch de overhand te hebben. Er was veel kritiek op TerraUSD en dat is niet voor niets gebleken.

Hoe is Terra gecrashed?

Er zijn twee zekerheden in de wereld van een investeerder.
1. Marktbewegingen zijn nooit te voorspellen en zelden te verklaren.

2. Mensen zijn dat wel. We gedragen ons als schapen en volgen de kudde.

Wat er precies vooraf ging aan de crash van terra, weten we niet precies. Er wordt gespeculeerd dat het een gevolg was van de massale verkoop van TerraUSD door een whale, waardoor de stablecoin ineens extreem hard daalde in waarde. Het gevolg? Er ontstond massale paniek toen investeerders zagen dat de stablecoin niet “stable” genoeg bleek om boven de 1 dollar te blijven. TerraUSD én LUNA werden massaal verkocht en de crash van Terra was een feit geworden!

Wat voor impact heeft dat op bitcoin?

Hoe heeft dat nou precies impact op de daling van Bitcoin? Dat heeft er alles mee te maken dat markten en valuta’s gebasseerd zijn op het vertrouwen dat mensen erin hebben. De crash van een stablecoin heeft een diepe impact op dat vertrouwen. Het zorgt voor een onrustige en chaotische sfeer in de cryptomarkt en dat is niet aantrekkelijk voor investeerders. Daarnaast had TerraUSD een dekking van maarliefst 3 miljard aan bitcoin. Deze moesten ze verkopen om Terra te redden, waardoor de koers verder afzakte naar de laagste waarde sinds januari 2021.

Meer nieuws over crypto? Kijk op Anycoindirect.eu

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!