Binance gaat samenwerken met wetshandhavers om cryptocriminaliteit te voorkomen

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van volume, lanceert een wereldwijd trainingsprogramma om cryptocriminaliteit te helpen voorkomen, aldus Matthew Price, het hoofd inlichtingen en onderzoeken van de exchange in Amerika.

Price, een voormalig agent van de Internal Revenue Service (IRS), zei het volgende over de aankondiging:

“Het is het eerste door de industrie geleide initiatief dat training geeft aan wetshandhavingsinstanties, regelgevers [en] aanklagers over de hele wereld, om financiële misdrijven en misdaden die kunnen plaatsvinden met behulp van cryptocurrency aan te pakken.

Het is belangrijk dat wetshandhavers de mogelijkheid hebben om deze misdaden te onderzoeken, en een van de manieren waarop je dat doet is [door] crypto te demystificeren. Uitleggen hoe het te onderzoeken, hoe informatie op te vragen bij cryptocurrency-beurzen, hoe die informatie te gebruiken, hoe deze te interpreteren en hoe met de industrie samen te werken om de slechte actoren die er zijn aan te pakken.”

Volgens een artikel op Yahoo Finance was Binance al eerder van plan om samen te werken wetshandhavers “om verdachte accounts en frauduleuze activiteiten op te sporen en te traceren”, zoals het witwassen van geld, het verspreiden van kinderporno en het ontduiken van sancties.

Dat initiatief was “een jaar lang informeel onderzocht”, zei Price, en legde uit dat het team toen “een kans zag” om het programma naar een breder publiek te brengen, “vooral in rechtsgebieden die mogelijk niet over een deel van de middelen of ervaring beschikken om deze zaken te onderzoeken”.

“We werken samen met wetshandhavers over de hele wereld”, zei Price, en merkte op dat de beurs momenteel samenwerkt met autoriteiten in Argentinië, Brazilië, de Filippijnen en elders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!