Dogecoin en Shiba Inu zullen nooit $1 waard worden, Tamadoge mogelijk wel

De twee meest waardevolle meme coins ter wereld, Dogecoin en Shiba Inu, lijken ook deze crypto winter weer prima te overleven en blijven beide bij de 15 meest waardevolle cryptomunten ter wereld horen. 

Toch is de kans minimaal dat één van de twee munten ooit de magische grens van $1 doorbreekt. Dat heeft met een aantal zaken te maken: 

>>> Nu Tamadoge Kopen <<<  

Aantal beschikbare munten

Hoeveel een cryptomunt per stuk kost, is voor een groot deel afhankelijk van het aantal munten dat er beschikbaar zijn. Zo staat Bitcoin bekend om de gelimiteerde oplage van 21 miljoen munten, wat er nooit meer dan dat zullen zijn.

Dogecoin en Shiba Inu hebben het anders aangepakt, zo zijn er van Dogecoin inmiddels 132 miljard tokens beschikbaar en heeft Shiba Inu zelfs meer dan 500 miljard tokens in omloop. 

Als Dogecoin $1 waard zou worden is de marktwaarde dus 132 miljard euro en bij Shiba Inu zou het zelfs meer dan 500 miljard zijn. Dat terwijl de gehele cryptomarkt op dit moment 995 miljard euro waard is. 

Je kunt het best op basis van marktwaarde bekijken wat de mogelijke groei is van een cryptomunt. In dit geval is met een simpel rekensommetje te zien dat de $1 grens voor beide munten niet in de lijn der verwachting ligt. 

Komen er nieuwe munten bij?

Van Dogecoin worden er oneindig munten bijgemaakt die via mining door mensen verdiend worden. Daarmee inflateert de munt waardoor in principe de Dogecoin koers per munt afneemt zolang de vraag gelijk blijft. 

Van Shiba Inu is er wel een maximaal aantal munten dat in omloop is en daar komen er op dit moment geen meer bij. Bij Shiba Inu is er zelfs de mogelijkheid om munten te burnen en hiervoor een beloning te krijgen, toch zal dit niet genoeg zijn om ooit de $1 te bereiken gezien er van Shiba Inu nog altijd meer dan 500 miljard tokens zijn. 

Geen toepassing

Dogecoin en Shiba Inu waren de eerste meme coins op de markt en werden omarmd vanwege dit karakter. Het maakte investeerders dus niet uit dat beide munten eigenlijk geen toepassing hebben. 

Hiermee bedoelen we dat je de munt niet kunt gebruiken voor een speciale applicatie. Het is dus alleen een digitale betaalmethode of een product om op te speculeren, net als munten als Bitcoin. 

Nieuwe meme coins kwamen hier niet meer mee weg, zomaar een token aanmaken op een andere blockchain is niet meer genoeg om een succesvol project neer te zetten. 

Redt Tamadoge het wel? 

De problemen die Dogecoin en Shiba Inu tegenhouden in hun strijd naar de $1,- grens lijken bij de nieuwe cryptomunt Tamadoge al opgelost. Zo komt de munt met een eigen platform met daarop een metaverse en verschillende Play-to-Earn games. 

In deze applicaties gebruik je de TAMA token waardoor Tamadoge een echte toepassing heeft. Je kunt de token zelfs verdienen in één van de Play-to-Earn games. 

Verder heeft het platform een vrij uniek idee door het oude Tamagotchi principe te combineren met nieuwe technologie zoals NFT’s. Je krijgt de Tamadoge Pet als NFT minten of kopen en moet vervolgens dat huisdier onderhouden.

Dat doe je door het eten te geven en ermee te spelen, daarnaast kun je ook items voor je Tamadoge kopen om hem verder aan te passen aan jouw wensen. Voer en items kun je kopen in de Tamadoge Pet Store en daar is wel iets interessants mee aan de hand. 

Van alle aankopen in die Pet Store wordt namelijk 5% van de tokens geburnd. Deze tokens worden volledig uit de roulatie gehaald en zo slinkt het aantal beschikbare Tamadoge tokens. 

Daarmee is de munt deflatoir en dus volledig anders dan Dogecoin. Als Tamadoge de $1 grens doorbreekt, is het dus maximaal 2 miljard dollar waard, en door de geburnde munten waarschijnlijk nog minder. 

De prijs van Tamadoge is op dit moment $0,03 in de allerlaatste fase van de presale en dat zou dus met 33,3x moeten stijgen om tot de $1 te komen. Er zijn al crypto signals geweest die voorspellen dat munt zelfs 50x kan stijgen en dus lijkt de $1 binnen bereik te zijn voor dit gloednieuwe crypto project. 

>>> Nu Tamadoge Kopen <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.