5 cryptomunten die gaan exploderen na de Bitcoin crash

De Bitcoin koers heeft een heftig jaar achter de rug, waar de munt in november 2021 nog bijna €60.000 waard was, is de koers inmiddels flink gecrasht. Eén Bitcoin is nu te koop voor slechts €20.000 per stuk. 

Ook van de week crashte Bitcoin weer nadat het op de goede weg leek. Na het bereiken van de grens van €22.000,- stortte de munt echter weer in en bungelt het sindsdien rond de €20.000,-. 

Zodra de markt hersteld zal ook het alt-season weer beginnen. Een seizoen waarin altcoins prijsstijgingen noteren die hoger zijn dan die van Bitcoin. Maar welke altcoins zijn dit en gaan exploderen na de Bitcoin crash? 

Tamadoge (TAMA)

Voor cryptomunt Tamadoge staan alle lichten op groen om flink te gaan stijgen als de markt zich weer hersteld. Momenteel is de munt alleen nog beschikbaar in een presale, maar de timing zou wel eens perfect kunnen zijn.

Tamadoge is namelijk bezig met de allerlaatste fase van de presale, waarin het de laatste 100 miljoen tokens van de beschikbare 1 miljard tokens verkoopt. Daarna komt het vrijwel direct beschikbaar op meerdere exchanges. 

Zoals gezegd zou dat qua timing wel eens heel goed uit kunnen pakken. Als de markt zich verder hersteld komt Tamadoge voor het eerst beschikbaar bij een exchange tijdens een bear market, wat de al verwachtte prijsstijgingen nog verder kan versnellen. 

Tamadoge wordt een platform met een eigen metaverse en een ruim aanbod aan Play-to-Earn games. Verder krijg je op het platform een eigen Tamadoge Pet om mee te spelen, dit is een NFT die je kan minten of kopen. 

Door alle ontwikkelingen die voor de komende tijd gepland staan en het grote succes van de presale tot nu toe lijkt Tamadoge de beste papieren te hebben om in een stijgende markt één van de uitschieters te worden. 

>>> Nu Tamadoge Kopen <<<  

Battle Infinity (IBAT)

Een andere cryptomunt die al je verliezen van de afgelopen tijd weg kan vagen is Battle Infinity. Dit project had een succesvolle presale en is inmiddels beschikbaar bij meerdere exchanges. 

Toch heeft het project ook nog allerlei ontwikkelingen gepland staan, zo zullen er 6 applicaties op het platform komen, waarvan er momenteel nog geen gelanceerd is. 

Eén van de applicaties wordt de IBAT Premier League en die zou wel eens voor opschudding kunnen zorgen in de cryptomarkt. Het wordt een fantasy sports game die ontwikkeld wordt op blockchain-technologie. 

Fantasy sports spellen zijn erg populair in de Verenigde Staten en landen als India, maar breken ook in Nederland steeds meer door. De applicatie begint met een cricket-league gericht op India om meteen een groot publiek aan te spreken, maar komt daarna ook met meer sporten en competities. 

>>> Nu naar Battle Infinity <<< 

Lucky Block (LBLOCK)

Altijd al eens gedroomd van een eigen Lamborghini of een villa ter waarde van 1 miljoen euro? Op het competitieplatform van Lucky Block zijn dit slechts twee van de prijzen die op dit moment beschikbaar zijn. 

Meedoen met een competitie kan door een NFT te kopen uit de collectie die hoort bij deze competitie. Zodra alle NFT’s uit een collectie verkocht zijn, wordt er een winnaar getrokken uit alle NFT-holders. 

Zolang je de NFT hebt, profiteer je ook nog mee van vaste beloningen die aan alle NFT-holders en LBLOCK V1 token-holders wordt uitgekeerd. Deze beloning wordt betaald vanuit transactiekosten die nieuwe eigenaren van de LBLOCK V1 tokens betalen. 

Zoals de term LBLOCK V1 al doet vermoeden is er ook een tweede versie van deze cryptomunt. In die tweede versie zijn de transactiekosten van 12% geschrapt zodat deze beter te verhandelen is op exchanges. 

Lucky Block liep een hoop investeerders mis omdat ze afgeschrikt werden door deze kosten. Daarnaast weigerden ook exchanges de listings van de eerste versie van de token vanwege deze kosten. 

>>> Nu naar het Lucky Block platform <<< 

Ethereum (ETH)

De grootste bedreiger van de nummer-1 positie van Bitcoin is de cryptomunt Ethereum. Op de blockchain van Ethereum zijn er veel meer functies dan bij Bitcoin, zo kunnen ontwikkelaars tokens aanmaken op deze blockchains, zijn er NFT’s mogelijk en zijn er decentrale applicaties te creëren. 

Toch had Ethereum ook een aantal van dezelfde problemen als Bitcoin. Het netwerk kan niet veel transacties per seconde verwerken en kende, doordat het netwerk steeds meer gebruikt werd, ook steeds hogere transactiekosten. 

Die problemen moet binnenkort voor een groot gedeelte opgelost zijn als de Ethereum Merge verwerkt is. In die Merge maakt Ethereum de overstap van het energieverslindende en trage Proof-of-Work naar Proof-of-Stake.

Critici vinden dat Ethereum hier een deel van de veiligheid van het netwerk mee inlevert, maar zelf verwacht Ethereum dat dit de nieuwe standaard wordt. Door de vele gebruikers van het netwerk is Ethereum ook minder kwetsbaar voor aanvallen. 

In afwachting van deze Merge gebeurt er al van alles rondom de Ethereum koers en dat kan zich wel eens door gaan zetten. Als de Merge een succes is en het netwerk sneller en goedkoper wordt, zal de munt winnen in populariteit en meer waard worden. 

Klaytn (KLAY) 

Het succes van de cryptomunt Klaytn hangt volledig af van de populariteit van metaverses. Genoeg bedrijven die daar een grote toekomst in zien, zo heeft Meta, het bedrijf achter Facebook, al miljarden geïnvesteerd in een eigen metaverse. 

Een metaverse is een virtuele wereld waarin je vaak vrij rond kan lopen. Er zijn al metaverses als The Sandbox en Decentraland die volledig op cryptocurrency draaien en er komen steeds meer projecten bij. 

Klaytn ontwikkeld een soort basis om één grote metaverse te kunnen ontwikkelen waar alles samenkomt. Het ondersteunt al alle Ethereum mogelijkheden als tokens, NFT’s en andere Web3 ontwikkelingen. 

Ontwikkelaars kunnen met Klyatn eigen metaverse-toepassingen ontwikkelen. Momenteel zijn er al tientallen applicaties te vinden die op verschillende onderdelen actief zijn.

Zo zijn er met Klaytn DeFi-toepassingen ontwikkeld, zijn er games gemaakt, maar ook NFT-projecten. Klaytn biedt zo een alternatief voor het ontwikkelen op de Ethereum blockchain en is in korte tijd al veel waard geworden. 

Die stijging kan zich wel eens doorgaan zetten als er steeds meer bedrijven en ontwikkelaars Web 3.0 applicaties willen maken en daarvoor terecht komen bij Klaytn.

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!