Welke crypto kopen in september 2022 – Top 5 beste cryptomunten om in te investeren

Ben jij op zoek naar de beste cryptomunten om in te investeren, maar heb je geen idee waar je moet beginnen met je zoektocht? Niet getreurd, hieronder vind je de beste keuzes om nu in te investeren. 

Met de top 5 beste cryptomunten om in te investeren kun je inspiratie opdoen voor je eigen portfolio. Daarnaast lees je verderop in dit artikel meer over hoe je zelf de beste cryptomunten om in te investeren kunt vinden. 

Top 5 beste cryptomunten om in te investeren – Welke crypto moet ik kopen?

  1. Tamadoge – Beste Crypto Munten met een eigen Metaverse
  2. Battle Infinity – Beste Crypto om te kopen voor fantasy sports games
  3. Lucky Block – NFT Competitie platform met Beste Cryptomunten
  4. Bitcoin – De Beste Cryptomunt ooit gaat nog altijd prima 
  5. Solana – Ethereum alternatief met Beste Crypto 2022 

>>> Nu de beste cryptomunten kopen <<< 

Top 5 beste cryptomunten om in te investeren – Nader belicht!

In de top 5 beste cryptomunten om in te investeren, vind je gloednieuwe munten terug, maar ook cryptomunten die al een tijdje bestaan. Het is belangrijk dat je hier zelf ook een goede mix tussen weet te vinden. 

Cryptocurrency is een erg volatiele investering, het ene moment kunnen de koersen dagenlang stijgen, terwijl het vervolgens maar een uur hoeft te duren voordat alle gestegen waarde weer verdwenen is. 

Door een portfolio samen te stellen met munten uit verschillende niches en met uiteenlopende leeftijden verlaag je het risico zoveel mogelijk. 

1. Tamadoge – Beste cryptomunt met een eigen metaverse

De cryptomunt Tamadoge is een voorbeeld van een gloednieuwe cryptomunt die zelfs alleen nog maar in een presale verkrijgbaar is. Die presale gaat overigens niet lang meer duren, het project heeft nu al meer dan 15 miljoen dollar binnengehaald en is bezig met het laatste gedeelte van de voorverkoop. 

In totaal worden er 1 miljard Tamadoge tokens verkocht tijdens deze presale, precies de helft van het totale aantal tokens. De tokens worden in de presale al steeds iets duurder, zo betaal je in de laatste fase van de presale 3 keer zoveel per token als in de allereerste fase. 

Binnenkort komt Tamadoge dus uit de presale en zal de munt beschikbaar worden bij een exchange. Hiervoor heeft het al de eerste listings aangekondigd; zo zul je TAMA tokens kunnen kopen bij de centrale exchange LBank en de decentrale exchange Uniswap. 

Dit betekent dat je ook nu nog kan profiteren door de munt in de presale te kopen. Vaak stijgt de prijs van een cryptomunt aanzienlijk zodra deze beschikbaar komt bij één of meerdere exchanges. 

Tamadoge is een platform waarop meerdere applicaties beschikbaar komen. Zo kun je er verschillende Play-to-Earn games gaan spelen, vind je er een metaverse en de Tamadoge Pet Store waarin je allerlei items kan kopen.

Die items heb je nodig voor je eigen Tamadoge Pet, dit is een NFT die je kunt minten of van iemand over kan kopen. Met de NFT haal je je eigen digitale huisdier binnen, die je natuurlijk wel te eten moet geven en nieuwe spullen kan geven. 

Dat de Tamadoge Pet Store een belangrijke rol speelt binnen het netwerk van de cryptomunt blijkt wel uit het feit dat van elke transactie in deze winkel 5% van de tokens geburnd zal worden. 

Bij burnen worden cryptomunten naar ‘dode’ adressen gestuurd. Niemand kan hier meer bij en op deze manier worden de munten uit de roulatie gehaald. Dat er op termijn steeds minder munten beschikbaar zijn, zou ten goede moeten komen van de prijs van Tamadoge.

>>> Nu Tamadoge kopen – Beste cryptos om nu te kopen <<< 

2. Battle Infinity – Beste crypto om te kopen voor fantasy sports games

Het Battle Infinity project bestaat al iets langer dan Tamadoge en had tevens een zeer succesvolle crypto presale. Waar ze 90 dagen hadden uitgetrokken om zo’n 16.500 BNB binnen te halen, werd dat aantal al in 25 dagen bereikt. 

Op het platform van Battle Infinity komen verschilelnde applicaties te staan. Dit gaat van een eigen exchange en staking platform tot een metaverse, en van Play-to-Earn Fantasy Games tot een eigen NFT marketplace. 

De belangrijkste applicatie van het platform wordt de IBAT Premier League, een fantasy sports game volledig ontwikkeld op blockchain-technologie. Door de blockchain-technologie is er meer transparantie en eerlijkheid rondom het spel.

Deze IBAT Premier League gaat ook met NFT’s werken die je kan verhandelen op de Battle Infinity NFT Marketplace. Zo kun je uiteindelijk ook geld verdienen aan het team dat je samenstelt binnen de IBAT Premier League. 

Na de succesvolle presale van Battle Infinity had de munt al snel de eerste listings geregeld. Zoals bijna alle tokens kwam IBAT als eerst beschikbaar bij de decentrale exchange PancakeSwap. 

Niet zonder succes overigens, de munt steeg de eerste dag dat het daar beschikbaar was al meteen met zo’n 700%. Inmiddels kun je IBAT ook verkrijgen bij een centrale exchange als LBank en zullen er meer listings volgen de komende tijd. 

>>> Nu naar Battle Infinity <<< 

3. Lucky Block – NFT competitie platform met beste cryptomunten

Een van de beste cryptomunten om in te investeren is op dit moment toch wel Lucky Block. Achter deze cryptomunt zit een platform waarop je mee kan dan met competities om bepaalde prijzen te winnen. 

Meedoen met zo’n competitie kan gemakkelijk door een NFT te kopen uit de collectie waar jij graag aan mee wilt doen. Vervolgens maak je met die NFT kans op de hoofdprijs zoals $1 miljoen in Bitcoin, een droomhuis of een 5-sterren vakantie. 

Naast de NFT-collecties van Lucky Block heeft het natuurlijk ook een eigen cryptomunt. De LBLOCK token bestaat er inmiddels in twee verschillende versies. LBLOCK V1 draait op Binance Smart Chain en kent 12% transactie-belasting terwijl LBLOCK V2 op Ethereum draait en niet meer deze kosten kent.

Dan lijkt de keuze makkelijk gemaakt toch? Niet helemaal, want iedereen die LBLOCK V1 tokens heeft, krijgt een beloning naarmate de munten vastgehouden blijven. LBLOCK V2 is er alleen voor het handelen op exchanges. 

Om dit mogelijk te maken moesten de transactiekosten verdwijnen, anders had niemand er iets aan dat de munt beschikbaar was. Nu is de munt ook geschikt voor daytraders en alle andere investeerders die zonder consequenties willen speculeren op de prijs van Lucky Block.  

>>> Nu naar het Lucky Block platform <<< 

4. Bitcoin – De beste cryptomunt ooit gaat nog altijd prima 

Het begon allemaal met Bitcoin en is inmiddels uitgegroeid tot een markt van honderden miljarden euro’s. Zonder Bitcoin was er geen cryptocurrency en dat geldt nog altijd, de prijs van Bitcoin blijft verantwoordelijk voor veel van de prijsstijgingen in de rest van de markt.

Bitcoin werd ontwikkeld als betaalmiddel, maar is tegenwoordig meer een ‘store of value’. Een plek waar jij je waarde op een veilige manier op kan slaan zonder tussenkomst van een centrale partij als een bank. 

Dat betekent wel dat er veel alternatieven zijn die veel meer mogelijkheden met zich mee brengen dan Bitcoin. Zo kun je op het netwerk van de tweede munt Ethereum bijvoorbeeld decentrale applicaties ontwikkelen. 

Ook is er veel kritiek op het energieverbruik van Bitcoin. Om het netwerk up-to-date te houden, zijn er miners nodig. Deze miners zetten krachtige hardware in om algoritmes op te lossen, iets wat steeds meer energie kost. 

Toch lijkt er voorlopig geen einde te komen aan Bitcoin. De munt is nog altijd de meest veilige keuze op de cryptomarkt en heeft als ‘store of value’ misschien niet de functie gekregen die ontwikkelaar Satoshi Nakamoto ooit voor ogen had, maar wel een functie die veel mensen naar de munt toe trekt. 

5. Solana – Ethereum alternatief

Zoals gezegd zijn er steeds meer cryptomunten met veel meer mogelijkheden dan Bitcoin. Solana is een netwerk dat de mogelijkheden van Ethereum over heeft genomen en deze combineert met een veel sneller netwerk met lagere kosten. 

Dat klinkt misschien niet meteen als de beste cryptomunt van het moment, maar Ethereum kent veel problemen rondom snelheid en vooral rondom extreem hoge transactiekosten. Solana heeft dit vanaf het begin opgelost en is een schaalbaar platform.

In feite zou de hele wereld Solana moeten kunnen gebruiken zonder dat er grote problemen plaatsvinden op het netwerk. Daarmee kan Solana de komende jaren de aanval inzetten op de marktwaardes van Bitcoin en Ethereum.

Of Solana het redt om deze munten aan te vallen, hangt ook af van de ontwikkeling van deze andere netwerken. Zo is Ethereum momenteel bezig met een merge waarin ze overstappen naar een ander protocol dat het netwerk moet gaan versnellen. 

Hoe weet je welke crypto het beste is om te kopen?

Het is belangrijk om goed te weten welke crypto nu kopen het meest op kan leveren. De beste crypto coins vinden, kost tijd en daarom is het handig om een beetje te weten waar je op moet letten bij het zoeken naar de beste cryptos. 

Technische analyse – Op welke crypto inzetten?

Een technische analyse is vooral geschikt om er achter te kopen welke crypto kopen vandaag het best is. Met een technische analyse kijk je naar de harde gegevens rondom de koers van een bepaalde munt. 

Deze koers kun je analyseren door één of meerdere indicatoren te gebruiken en zo kun je uiteindelijk de beste cryptomunten om te investeren vinden. Er zijn verschillende gradaties qua technische analyse; je kunt met enkele eenvoudige indicatoren zoals handelsvolume aan de slag, maar ook veel meer ingewikkelde indicatoren los laten op een koers. 

Hoe ver je gaat met een technische analyse van een cryptomunt hangt af van hoeveel tijd je hebt en hoeveel je begrijpt van de verschillende indicatoren. De beste crypto 2022 vinden met een technische analyse doe je door de juiste indicatoren te gebruiken en patronen in een koers op de juiste waarde te schatten.

Een technische analyse is dus niet zomaar voor iedereen een goed idee. Je moet ervaring hebben met de cryptomarkt en weten naar welke indicatoren en patronen je op zoek bent tijdens je analyse om de beste cryptocurrency te vinden. 

Onderzoek de projecten

Ook op fundamenteel gebied kun je de verschillende munten waarvan jij denkt dat het de beste crypto om nu te kopen is, onderzoeken. Bij een fundamenteel onderzoek kijk je meer naar de toepassing van de munt en de techniek die gebruikt is. 

Daarnaast onderzoek je zaken als de roadmap, waarin alle ontwikkelingen voor de komende jaren gepland staan. Ontbreekt de roadmap? Dan moeten de alarmbellen alvast afgaan, er is dan geen openbare planning waar het team aan gehouden kan worden. 

Verder zijn tokenomics een cruciaal onderdeel van je onderzoek. Zorg dat je altijd weet hoeveel cryptomunten er van een bepaald project in omloop zijn, en hoe er mogelijk nieuwe munten beschikbaar komen. 

Door dit te weten kun je betere inschattingen maken op basis van de marktwaarde van projecten. Het komt bijvoorbeeld wel eens voor dat er van bepaalde projecten, maar 10% van alle munten in omloop zijn. Dit heeft grote implicaties voor de ‘fully diluted’ marktwaarde, de marktwaarde als je alle munten meeneemt in de berekening. 

Wees kritisch op alles

Het kan goed zijn dat iemand je op social media, of zelfs iemand binnen je vriendengroep je een bepaalde cryptomunt aanraadt. Iedereen die zelf crypto heeft, heeft er namelijk belang bij dat meer mensen in dezelfde munten investeren. 

Doe daarom altijd zelf nog even onderzoek naar de munten die je aangeraden worden om te controleren of het echt zo mooi is als beloofd wordt. 

Welke crypto niet kopen?

Om te weten welke crypto kopen het best is, kun je ook op zoek naar welke crypto niet kopen verstandig is. Het is niet voor iedereen hetzelfde welke crypto niet kopen de beste keuze is en het hangt ook af van je eigen voorkeuren. 

Ben jij begaan met de klimaatproblematiek en wil jij je steentje bijdragen aan een betere wereld? Dan kun je het best op zoek naar de beste cryptomunten die weinig energie verbruiken en munten als Bitcoin aan je voorbij laten gaan. 

Alleen munten met staking

Je kunt bijvoorbeeld de keuze maken om alleen maar te investeren in cryptomunten die staking ondersteunen. Bij staking kun je cryptomunten vast zetten in een pool en daarvoor een rente terug krijgen. 

Deze rente is vele malen hoger dan de rente die je op spaargeld kunt ontvangen en zo is crypto voor veel mensen een goede manier om te sparen. In je keuze welke crypto kopen is de vraag of een munt staking aanbiedt een belangrijke om te overwegen. 

Conclusie – Beste crypto’s om nu te kopen!

De beste cryptomunten om nu te kopen lopen erg uit een. Aan de ene kant heb je een aantal gloednieuwe tokens met veelbelovende platforms die je enorme winsten op kunnen leveren als de projecten slagen. 

Ook kun je kiezen voor enkele oudere munten, waaronder zelfs de alleroudste cryptomunt ter wereld; Bitcoin. Welke crypto kopen vandaag het best is, hangt af van jouw voorkeuren en de huidige stand van de markt.

Neem direct een kijkje bij onze favoriet Tamadoge om nog mee te kunnen doen met de presale, die bijna op zijn eind is. 

>>> Nu de beste cryptomunten kopen <<<

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!