Boekhoudfout van Binance kost $20 miljoen aan HNT

Helium Foundation heeft Binance op de hoogte gebracht van een bug die ertoe heeft geleid dat gebruikers ten onrechte ongeveer $20 miljoen aan HNT hebben ontvangen.

Een boekhoudfout die Binance donderdag avond op een bepaald moment ontdekte, resulteerde in de verkeerde toewijzing van fondsen. De fout, waarbij Helium’s MOBILE-token werd aangezien voor HNT, stelde gebruikers in staat MOBILE-saldi naar HNT-portefeuilles te sturen en die vervolgens op de markt te verkopen.

De glitch gaf gebruikers in feite dollars voor centen en stond zo’n 4.829.043 MOBIELE tokens toe om het boekhoudsysteem van Binance te exploiteren. De fout is echter geen probleem met de blockchain zelf en is geïsoleerd voor de cryptocurrency-beurs, vertelde The Helium Foundation. Het ging verder met:

“We adviseren tokenhouders om HNT- en MOBILE-stortingen op Binance op te schorten totdat een uitgebreide situatie-update is verstrekt.”

De bug is sindsdien gepatcht, maar niet voordat er ongeveer 4,8 miljoen HNT-tokens werden verzonden in plaats van MOBILE. De timing van de uitbetalingen valt samen met een massale uitverkoop van HNT-tokens die de prijs van het bereik van $7 naar het huidige niveau heeft verlaagd, rond de $4.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!