Welke crypto gaat vandaag stijgen – top 5 snelst stijgende crypto’s in 2022

Bijna elke investeerder probeert antwoord te vinden op de vraag; welke crypto gaat stijgen vandaag? Of je nu een daytrader bent en op kleine verschillen mikt, of munten voor lange tijd vast wilt houden; het levert je alleen wat op als de munt die je kiest ook gaat stijgen. 

Welke crypto gaat stijgen vandaag is afhankelijk van een aantal verschillende factoren die we met je door zullen nemen in dit artikel. Eerst vind je nog de top 5 snelst stijgende cryptos 2022 zodat jij weet welke crypto gaat stijgen 2022 en waar je in kan investeren. 

Top 5 snelst stijgende crypto’s 2022 – Welke cryptocurrency gaat stijgen vandaag?

  1. Tamadoge – Meme Coin die gaat stijgen na succesvolle presale
  2. Battle Infinity – Snelst stijgende crypto na IDO 
  3. Lucky Block – NFT Competitie platform met crypto die gaat stijgen
  4. Ethereum – Nieuwe upgrade voor groot netwerk zorgt voor stijgingen
  5. OKB – Cryptomunt van OKX-exchange met flinke prijsstijgingen

>>> Nu de snelst stijgende cryptos 2022 kopen <<< 

Top 5 snelst stijgende crypto’s 2022 – nader belicht

Om te bepalen welke munt uit de top 5 snelst stijgende crypto’s 2022 het best bij je portfolio past, hebben we ze hieronder nader belicht. In deze reviews kom je meer te weten over de munt zelf, welke toepassing de munt krijgt en welke onbekende crypto gaat stijgen.

1. Tamadoge – Meme Coin die gaat stijgen na succesvolle presale

De meme coin Tamadoge pakt het anders aan dan de concurrenten in dit gedeelte van de cryptomarkt. Meme coins Dogecoin en Shiba Inu lenen compleet op het zijn van ene meme, terwijl Tamadoge een echte toepassing voor de cryptomunt wil ontwikkelen. 

Die strategie heeft alvast de vruchten afgeworpen want Tamadoge heeft vooralsnog een zeer succesvolle presale waarin al meer dan 15 miljoen dollar opgehaald is. In de presale van Tamadoge is de laatste fase bijna begonnen, waarbij nog één keer 100 miljoen munten beschikbaar komen. 

De presale is namelijk verdeeld in verschillende fases, waarbij in de eerste fase, de beta sale, de munten voor de laagste prijs beschikbaar waren. In de laatste fase van de presale zal de prijs al 3 keer zo hoog zijn, waardoor de eerste investeerders nu al een flinke winst hebben.

Het Tamadoge platform gaat je verschillende Play-to-Earn games bieden in combinatie met een metaverse. In alle applicaties kun je ook je eigen Tamadoge Pet gebruiken, een NFT die je een digitaal huisdier bieden. 

Uiteindelijk kun je zelfs geld verdienen met de Tamadoge Pet door deze op te voeden en zodra hij volwassen is er mee te strijden tegen andere Tamadoge Pets. Je kunt dan Dogepoints verdienen die gelden voor een maandelijkse ranglijst.

Aan het eind van elke maand worden er op basis van die ranglijst beloningen uitgedeeld die spelers in TAMA-tokens ontvangen. Die TAMA-tokens zijn te gebruiken op het platform of uit te betalen. 

Op het platform heb je namelijk een Pet Store waar je items kan kopen voor je Tamadoge Pet. Bij alle transacties op dit platform wordt 5% van de tokens geburnd, dit houdt in dat deze munten volledig uit de roulatie gehaald worden en er zo steeds minder TAMA-tokens beschikbaar zullen zijn.

Ook dit is vrij uniek voor een meme coin, van Dogecoin komen er namelijk steeds meer munten op de markt en Shiba Inu heeft alleen een vrijwillige manier van burnen. Doordat Tamadoge structureel munten burnt, is de munt een ‘deflatoire’ munt. 

2. Battle Infinity – Snelst stijgende crypto na IDO 

Als je het hebt over een prijsstijging in de cryptomarkt is Battle Infinity een zeer goed voorbeeld. De munt was in de presale al erg populair nadat het in 25 van de 90 beschikbare dagen uitverkocht werd, maar ook daarna was er veel vraag naar de IBAT tokens.

Toen Battle Infinity namelijk beschikbaar werd bij PancakeSwap, vlak na het eind van de presale, steeg de prijs in één dag met maar liefst 700%. Iedereen die de token in de presale gekocht had, profiteerde dus direct van een mooie prijsstijging.

Battle Infinity wordt een platform dat gaat bestaan uit zeker zes verschillende applicaties. Zo kun je munten staken op het eigen staking platform, vind je er een NFT Marketplace, een metaverse en nog meer. 

De belangrijkste applicatie van Battle Infinity wordt de IBAT Premier League. Dit wordt een fantasy sports game die ontwikkeld is op blockchain-technologie en daarmee een stuk eerlijker en transparanter is dan traditionele fantasy sports games. 

Battle Infinity is inmiddels ook al beschikbaar bij een exchange als LBank en er moeten er nog veel volgen. Doordat er nog veel listings aankomen, maar ook het platform nog veel ontwikkelingen moet ondergaan, is de kans groot dat de prijs de komende tijd door gaat stijgen. 

>>> Nu naar Battle Infinity <<< 

3. Lucky Block – NFT Competitie platform met crypto die gaat stijgen

Het crypto project Lucky Block heeft een bijzonder jaar achter de rug. In dit jaar kwam de munt voor het eerst beschikbaar voor investeerders, maar werd er ook een tweede versie van de token gelanceerd én kwam er een geheel nieuw platform. 

Inmiddels is Lucky Block een platform waarop je met verschillende competities mee kan doen door een NFT uit een bepaalde collectie te kopen. Zo kun je bijvoorbeeld mee doen met een competitie voor $1 miljoen in Bitcoin of een 5-sterren vakantie. 

Je doet niet alleen mee met de competitie, maar je ontvangt ook beloningen voor het vasthouden van deze NFT’s. Ook die beloningen krijg je uitbetaald in LBLOCK tokens zodat je er weer andere NFT’s of spullen van kan kopen op het Lucky Block platform. 

Dat er twee versies van de token zijn komt door de stap van Lucky Block richting exchanges. De eerste versie van de Lucky Block token kent een transactie-belasting van 12%, die het mogelijk maakt om mensen die LBLOCK tokens vast houden een beloning te bieden. 

Toch moest deze belasting er vanaf om beschikbaar te kunnen worden op exchanges, omdat het bij centrale exchanges niet zomaar mogelijk is om munten te listen die apart nog kosten doorberekenen aan klanten. 

Inmiddels werkt Lucky Block aan een bridge tussen de twee tokens die op de Ethereum blockchain en Binance Smart Chain zijn ontwikkeld. Dat zou de prijs van beide tokens dichter naar elkaar toe moeten brengen. 

4. Ethereum – Nieuwe upgrade voor groot netwerk zorgt voor stijgingen

Er wordt al jaren gesproken over een grote upgrade aan het Ethereum-netwerk en we zijn inmiddels bijna zover. In die upgrade stapt Etheruem over van het energieverslindende Proof-of-Work naar Proof-of-Stake.

Naast het lagere energieverbruik van Proof-of-Stake biedt PoS over het algemeen ook hogere transactiesnelheden en veel lagere kosten. Ethereum heeft er vooral voor gekozen omdat het netwerk te druk werd en de kosten (gas fees) enorm uit pan rezen. 

Bij veel crypto-experts is de consensus dat Bitcoin de meest veilige cryptomunt is en er zijn dan ook analisten bang dat Ethereum met deze overstap een deel van hun veiligheid kwijt raken. Andere analisten hebben vanwege de grootte van het netwerk vertrouwen dat ook Proof-of-Stake genoeg veiligheid biedt. 

Dat de Ethereum merge er aankomt, is je waarschijnlijk niet ontgaan. De hele crypto-wereld wacht met smart af op deze update omdat het de op één na populairste cryptomunt ter wereld is.

Ethereum is voor een groot deel van de nieuwe ontwikkelingen in de crypto-wereld de belangrijkste munt. Het is de blockchain waarop DeFi-toepassingen ontwikkeld worden en ook veel andere decentrale applicaties zijn met de techniek van Ethereum ontwikkeld.

5. OKB – Cryptomunt van OKX exchange met flinke prijsstijgingen

Heel veel crypto exchanges hebben hun eigen cryptomunt en ook de relatief nieuwe exchange OKX heeft hiervoor gekozen. Zij hebben de OKB munt, een cryptomunt die al in korte tijd flink gestegen is. 

De munt is in 2019, tegelijkertijd met de exchange, gelanceerd. Ook nu nog staat de koers veel hoger dan tijdens 2019 en 2020. 

Omdat de munt 1-op-1 gelinkt is aan de exchange is de prijs van OKB ook gelinkt aan hoeveel de OKX-exchange gebruikt wordt. Hoe meer gebruikers er zijn, hoe hoger de vraag naar OKB zal zijn.

Zoals bij veel exchanges bieden ze je een voordeel als je de munt van het platform zelf gebruikt. Zo krijg je bij OKX tot 40% korting op kosten voor het handelen op het netwerk, kun je een passief inkomen verdienen en krijg je eerder toegang tot nieuwe tokens als jij OKB gebruikt. 

Hoe vind je zelf de snelst stijgende crypto’s 2022? – welke crypto gaat hard stijgen

Eigenlijk ben je altijd op zoek naar nieuwe cryptomunten die het mogelijk redden om bij de snelst stijgende cryptos 2022 te horen. Welke crypto gaat stijgen is één van de belangrijkste dingen om zo goed mogelijk te voorspellen als je zelf gaat investeren. 

Maar hoe krijg je antwoord op de vraag; Welke crypto gaat stijgen vandaag? Hieronder bespreken we een aantal aspecten die je kunnen helpen met het vinden van een antwoord op die vraag.

Volg het laatste nieuws

Zoals je gezien hebt in dit overzicht kan ook de één na grootste cryptomunt ter wereld bij de snelst stijgende cryptos 2022 horen. Dat heeft alles te maken met het nieuws rondom de cryptomunt Ethereum. 

Doordat zij overstappen van protocol is er veel nieuws over Ethereum te vinden en wordt de munt steeds meer verkocht. Volg het laatste crypto nieuws om precies op de hoogte te blijven van ontwikkelingen als upgrades binnen een netwerk. 

Onderzoek whitepapers & roadmaps

Je hoeft het niet alleen met informatie van buitenaf te doen. Crypto projecten bieden zelf ook vaak erg veel informatie in hun whitepaper. In het whitepaper van een cryptomunt vind je bijvoorbeeld precies wat de munt moet gaan doen.

Daarnaast kun je in het whitepaper de tokenomics van een project vinden. Met de tokenomics weet je precies hoeveel munten er van een bepaald project beschikbaar worden gesteld en hoe ze vrijkomen. 

Op basis van tokenomics kun je veel betere technische inschattingen maken over welke waarde de munt mogelijk zou kunnen behalen. Ook kom je er achter of er van een munt een vast aantal munten zijn, of dat het eerst steeds meer of minder worden. 

Tot slot hebben de meeste projecten ook een roadmap gepubliceerd op hun website. In een roadmap vind je altijd precies terug welke ontwikkelingen er gepland staan en op welke termijn deze ontwikkelingen gerealiseerd (moeten) worden. 

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen

Om te weten welke crypto gaat stijgen vandaag is het belangrijk om de crypto-markt zo goed mogelijk te begrijpen. Blijf daarom op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de markt die een kentering met zich mee kunnen brengen. 

Denk hierbij aan de ontwikkeling van NFT’s. Plots was deze nieuwe technologie er en kwamen er veel nieuwe crypto projecten bij die op verschillende wijze gebruik maakten van NFT’s. 

Waardoor stijgen cryptomunten? 

Je economie-leraar zal je wijs hebben proberen te maken dat een prijs altijd bepaald wordt door vraag en aanbod. Natuurlijk zat je economie-leraar er niet naast, maar bij cryptocurrency lijken er nog veel meer zaken invloed te hebben op de prijs van een munt. 

Zo is de gehele markt van cryptomunten afhankelijk van het succes van Bitcoin. Zodra Bitcoin, de grootste cryptomunt ter wereld, in prijs daalt, dalen ook de andere cryptomunten vaak allemaal mee. 

Hype rondom een cryptomunt

We hebben het al vaak gezien inmiddels; een cryptomunt die uit het niets enorme prijsstijgingen doormaakt terwijl geen enkele crypto-analist het had voorzien. Vaak komt dit door de hype die er rondom een cryptomunt kan ontstaan. 

Dit kan een hype zijn die ontstaat omdat een bekend persoon als Elon Musk plots twitter over een bepaalde munt, maar ook via sociale media als Twitter of Reddit kan hype rondom een bepaalde cryptomunt zich snel verspreiden. 

In feite verhoogd de hype bij een bepaalde munt de vraag naar deze munt. Het aanbod kan ook snel kleiner worden in dit geval omdat mensen de munt liever nog even vasthouden, zo kan plots een flinke prijsstijging ontstaan in een korte tijd. 

Gaat crypto nog stijgen?

Op de vraag ‘Gaat crypto nog stijgen?’ is er geen antwoord met 100% zekerheid te geven. De verwachting is dat munten als Bitcoin gaan herstellen en zo weer in staat zijn om de oude records aan te vallen. 

Van de cryptos die gaan stijgen die we hier besproken hebben, zullen misschien niet alle munten gaan stijgen. Ook de vraag ‘wanneer gaat crypto weer stijgen’ horen we vaak voorbij komen, ook dit is niet precies te voorspellen. 

Conclusie – Welke crypto gaat stijgen in 2022?

De cryptomarkt heeft het in 2022 zwaar, maar lijkt langzaamaan weer op weg naar herstel. Ondanks de zware tijd in de cryptomarkt zijn er altijd één of meerdere munten die om verschillende redenen toch een prijsstijging noteren. 

Onze favoriete keuze op dit moment is Tamadoge. Deze cryptomunt heeft tot nu toe een zeer succesvolle presale gehad en lijkt flink in prijs te kunnen gaan stijgen zodra de munt beschikbaar wordt bij exchanges. 

>>> Nu de snelst stijgende cryptos 2022 kopen <<< 

Disclaimer: Dit is een betaald persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!