Babylon Finance kondigt sluiting aan na hack van maanden geleden

Babylon Finance, een vermogensbeheerder, heeft recentelijk aangekondigd dat het gaat sluiten om een ongebruikelijke reden. Onlangs heeft het platform namelijk verklaard om te sluiten waarbij het verwees naar een incident uit het verleden. Babylon Finance meldde het volgende:

“Babylon Finance gaat sluiten

– Details over het claimproces worden eind deze week gedeeld
– Neem uw geld op vóór 15 november”

Woensdag werd het besluit aangekondigd op Twitter door de mede-oprichter van Babylon Finance, Ramon Recuero. Volgens de softwareontwikkelaar wordt het assetmanagementprotocol in november voorgoed uitgeschakeld.

Recuero zei dat de aanhoudende bearmarkt de zaken voor het platform niet hebben geholpen. Hij ging verder in op de catastrofale gevolgen van de hack op Babylon Finance. Vanwege de hack daalde de totale vergrendelde waarde van $30 miljoen naar $4 miljoen. Een deel van de impact is dat mensen gestopt zijn met het gebruik van Fuse, wat het uitleenplatform is van Babylon Finance. Ook is de waarde van BABL, het native token van het bedrijf, sinds de hackaanval gedaald. Deze gebeurtenissen hebben volgens Recuero pessimisme veroorzaakt in het hele ecosysteem.

Het team is van plan om al zijn resterende treasury-activa weg te geven aan BABL- en hBABL-investeerders. Op 6 september gaat de distributie officieel van start. Bovendien zullen tokens die door investeerders zijn gekocht, aan hen worden terugbetaald. De groep is ook van plan om alle beschikbare fondsen van Uniswap op te nemen.

Daarnaast heeft Babylon Finance aangegeven dat alle investeerder tot 15 november de tijd hebben om al hun plannen af te ronden. De website en de Discord-server zullen dan worden verwijderd. Op 20 april werd er voor meer dan $80 miljoen gestolen bij de Rari Capital-aanval. Er waren verschillende activa op Rari Capital met een waarde tot $30 miljoen die toebehoorden aan Babylon Finance, wat een groot probleem was en uiteindelijk zal leiden tot de sluiting van het bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!