Sterke uitstroom Bitcoin op exchanges

In deze rubriek, “crypto fundamentals” focussen wij op de fundamentals van verschillende crypto-projecten op een periodieke basis. Een fundamenteel onderzoek focust op de technologie, ontwikkeling, gebruik en risico van een crypto-project. Dit doen we door de onderliggende technologie te bestuderen en on-chain data te analyseren. Vandaag kijken we naar nieuwe metrieken en on-chain data van Bitcoin (BTC) omtrent de net position change van Bitcoin op exchanges

Bitcoin uitstroom op exchanges

De net position change van Bitcoin op exchanges laat zien of er per dag juist netto meer Bitcoin naar een exchange stroomt of er juist meer de exchange verlaat. Dit is te zien in Figuur 1, waar rood een net uitstroom van Bitcoin betekent en groen een net instroom van Bitcoin. Wanneer Bitcoin houders hun Bitcoin van exchanges halen is dit vaak een indicatie van de lange-termijn overtuiging van de investeerders. Vaak worden deze Bitcoin naar cold wallets overgemaakt waar ze veilig opgeslagen zitten voor de langere termijn. 

Uit Figuur 1 is duidelijk te zien dat de uitstroom van Bitcoin afgelopen maanden dominant is geweest. Dit is een indicatie dat veel investeerders massaal Bitcoin op exchanges aan het kopen zijn i.v.m. de lage koers. In zowel juni als juli was de uitstroom van Bitcoin historisch hoog met een piek uitstroom van ruim 136.000 BTC.

Conclusie

De sterke uitstroom van Bitcoin van exchanges in de afgelopen maanden laat zien dat investeerders Bitcoin blijven accumuleren nu de koers relatief laag is. De sterke uitstroom is daarnaast ook een goede indicator voor de lange termijn overtuiging van investeerders. Dit drukt het aanbod op de markt wat een positief effect kan hebben op de Bitcoin koers op de langere termijn.  

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!