Samsung

Samsung Securities van plan om cryptocurrency-beurs te exploiteren

Volgens een recent artikel van een lokaal nieuwsplatform NewsPim, hebben zeven grote binnenlandse effectenbedrijven in Zuid-Korea een aanvraag ingediend om uitwisselingen voor Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies tot stand te brengen. In het artikel werden echter twee van deze bedrijven benoemd, namelijk Samsung Securities en Mirae Asset Securities. Het artikel benadrukte daarentegen wel dat alle zeven bedrijven voorlopige goedkeuring aangevraagd hebben om in de eerste helft van 2023 een beurs te exploiteren.

Mirae is de grootste investeringsbank op basis van marktkapitalisatie in Zuid-Korea, met ongeveer $648 miljard aan beheerd vermogen. Het effectenbedrijf is van plan een dochteronderneming op te richten onder zijn adviestak Mirae Consulting om de beurs te exploiteren. Bovendien probeert Mirae technisch personeel aan boord te krijgen voor onderzoek en ontwikkeling van Bitcoin en andere op blockchain gebaseerde platforms, aldus het rapport.

Evenzo voert Samsung onderzoeken uit over hoe het Bitcoin- en cryptocurrency-ecosysteem het beste kan worden betreden. Het effectenbedrijf probeerde vorig jaar het voortouw te nemen bij de ontwikkeling van een cryptocurrency-handelsplatform, maar slaagde er volgens het rapport niet in om het nodige talent te verwerven.

De plotselinge toestroom van institutionele belangstelling in Zuid-Korea werd naar verluidt veroorzaakt door de recente presidentsverkiezingen van Yoon Suk-Yeol. Tijdens zijn campagnetour beloofde de president van Zuid-Korea deregulering van de Bitcoin- en cryptocurrency-markten. Hij gaf destijds het volgende aan:

“We moeten overschakelen naar een negatief reguleringssysteem om ervoor te zorgen dat de virtuele activamarkt in ieder geval geen zorgen heeft.”

De Financial Services Commission (FSC) van het land is inderdaad van plan om te handelen met aanpassing van de regelgeving door een regelgevingskader voor dit soort bedrijven te bevorderen. Het raamwerk is volgens het rapport routinematig aangevraagd door de North Korean Financial Investment Association. Bovendien zal de FSC naar verluidt de bestaande wetgeving voor cryptocurrencies en effecten herzien om effect-tokens en niet-effect-tokens te scheiden.

Hoewel dit allemaal positief nieuws is omtrent de regulering van cryptocurrencies in het land, kwam er vandaag nieuws naar buiten dat het ministerie van Strategie en Financiën van Zuid-Korea een nieuwe schenkingswet invoeren op airdrops voor crypto-activa. Vandaag reageerde het ministerie op de interpretatie van de belastingwet voor vrij overdraagbare cryptocurrencies. Ook ging het in op welke aspecten precies worden belast.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN