FED

Fed brengt richtlijnen naar buiten over het openen van een masteraccount

De raad van bestuur van de Federal Reserve (Fed) heeft richtlijnen onthuld die aanvragen voor masteraccounts zullen standaardiseren. Hieronder zullen cryptocurrency custody-banken en hun handelsverenigingen vallen.

Reservebank-hoofdrekeningen geven instellingen directe toegang tot de betalingssystemen van de Fed. Bedrijven moeten samenwerken met partnerbanken die masteraccounts hebben als er geen toegang wordt verleend. Een aantal crypto-bewaarbanken in de Verenigde Staten dringen al jaren aan op directe toegang tot de masterbank. Het lijkt erop dat de noodzaak van intermediaire partnerschappen met conventionele banken wordt af ​geschaft.

De nieuwe richtlijnen zijn geen juridisch bindende regels, maar ze lijken wel duidelijke speelruimte te bieden voor cryptospelers die toegang tot een masteraccount zoeken. Er kan dus enige reden zijn voor gejuich onder de crypto-community in de VS. De Fed heeft namelijk duidelijk gemaakt dat haar bestuur niet van mening is dat het gepast is om alle nieuwe charters uit te sluiten van toegang tot account en diensten.

Het zal echter wel een moeilijk proces worden om toegang te krijgen tot een masteraccount voor crypto-bedrijven. Vanuit de richtlijnen blijkt dat reservebanken worden geïnstrueerd om de beoordeling van een instelling door staat- en/of federale toezichthouders te integreren in hun eigen onafhankelijke beoordeling van het risicoprofiel van een aanvrager.

Daarnaast beweerde de Fed dat de niveaus van due diligence en controle zouden toenemen in het geval van instellingen met nieuwe charters. Deze zouden dan een uitgebreidere beoordeling ondergaan dan traditionele bedrijven. Ook merkte de Fed op dat autoriteiten nog steeds passende toezicht- en regelgevende kaders ontwikkelen voor de crypto-sector.

De Fed schreef in een persbericht dat de richtlijnen reservebanken in staat zouden stellen verzoeken voor Federal Reserve-rekeningen en toegang tot betalingsdiensten te evalueren. Dit wordt gedaan om een veilig, inclusief en innovatief betalingssysteem te ondersteunen.

Het aantal instellingen met nieuwe charters is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Hierop merkte de Fed op dat veel van deze instellingen toegang hebben gevraagd tot rekeningen en betalingsdiensten die worden aangeboden door Federal Reserve-banken. De Fed gaf het volgende aan:

“Er moet nog meer werk worden verzet voordat een proces is opgezet om de richtlijnen volledig te implementeren. Het risico bestaat dat deze publicatie de verwachting wekt dat beoordelingen nu op een versnelde tijdlijn zullen worden voltooid.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN