Tinder

Tinder swiped links op de metaverse

Te midden van tegenvallende inkomsten heeft het moederbedrijf van de bekende datingapp Tinder, Match Group, enkele wijzigingen in haar managementteam aangekondigd. Het gaf echter ook aan dat de metaverse misschien nog niet de juiste match voor het bedrijf is. De (inmiddels voormalig) CEO, Renate Nyborg, onthulde dat zware investeringen in de metaverse nu geen prioriteit hebben.

Tinder’s eerste uitstapje naar web3-gerelateerd onderzoek en metaverse ontwikkeling was eerder voorgesteld door de directeur. Ze onthulde het ambitieuze “Tinderverse” -project na de overname van een video-AI en augmented reality-bedrijf – Hyperconnect – vorig jaar. De CEO van het moederbedrijf, Bernard Kim, zei echter dat de online dating-app het rustig aan zal doen, daarbij verwijzend naar “onzekerheid” in de ruimte.

Nog geen metaverse en Web3

In een brief aan aandeelhouders deze week zei Kim dat Tinder in staat was om de successen van het genereren van inkomsten te realiseren die het doorgaans oplevert. In een poging om de algehele productuitvoering en snelheid van de app te verbeteren, instrueerde de directeur het team om het web3 en de metaverse-ruimte zorgvuldig te evalueren om meer duidelijkheid te krijgen. Het gaf het volgende aan:

“Ik geloof dat een metaverse datingervaring belangrijk is om de volgende generatie gebruikers vast te leggen, en Hyperconnect heeft op dit gebied geïnnoveerd. Gezien de onzekerheid over de uiteindelijke contouren van de metaverse en wat wel of niet zal werken, evenals de meer uitdagende werkomgeving, heb ik het Hyperconnect-team opgedragen om te herhalen, maar op dit moment niet zwaar te investeren in metaverse.”

Tinder Coins-initiatief is nog een ander initiatief dat het bedrijf van plan is te schrappen. Het kwam voor het eerst op het idee van een virtuele valuta in oktober 2021. Het doel was om gebruikers aan te moedigen meer tijd te besteden aan swipen, scrollen en vervolgens echt geld uitgeven aan de dating-app.

De beslissing om de metaverse datingambitie van Tinder in te trekken en plannen om in-app Tinder Coins aan te bieden te verwerpen, valt samen met het vertrek van de eerste vrouwelijke CEO van het bedrijf, Nyborg.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN