Grootste Britse bank Barclays investeert in crypto-bedrijf Copper

Terwijl een golf van faillissementen de cryptocurrency-markt blijft teisteren, heeft de grootste bank in het Verenigd Koninkrijk, Barclays, besloten te investeren in één van de meest bekende bedrijven in de crypto-industrie.

Volgens een rapport van Sky News van zondag 24 juli 2022 behoort de bank tot een groep nieuwe investeerders die deelnemen aan de financieringsronde voor Copper. Volgens bronnen zal Barclays een aanzienlijke investering doen van “miljoenen dollars” als onderdeel van het fondsenwervingsproces, dat over een paar dagen zal eindigen.

Volgens een Bloomberg-rapport streefde Copper.co ernaar fondsen te werven ter waarde van ongeveer $3 miljard. Het bedrijf huurde eerder Philip Hammond, de voormalige minister van Financiën van het VK, in als senior adviseur. Andere investeerders zoals Tiger Global, SoftBank Group en Accel zullen tevens deelnemen aan de financieringsronde van $500 miljoen.

Copper.co biedt met name institutionele beleggers verschillende diensten, waaronder bewaring, prime brokering en afwikkeling, voor hun investeringen in digitale activa. Dmitry Tokarev richtte het bedrijf op in 2018 en heeft al investeringen aangetrokken van veel belangrijke wereldwijde durfkapitaalbedrijven, waaronder MMC Ventures, LocalGlobe en Dawn Capital.

Onlangs hebben grote marktdeelnemers, waaronder Three Arrows Capital Celsius en Voyager Digital, faillissement aangevraagd of de toegang van klanten tot hun fondsen opgeschort, waardoor het vertrouwen in de crypto-industrie is ondermijnd. Het is dan ook opvallend om te zien dat een grote bank als Barclays besloten heeft om in deze tijd te investeren in een crypto-bedrijf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!