1 miljard SHIB verbrandt in één week tijd

Het zogenaamde SHIB-leger blijft SHIB-tokens in dode portefeuilles vergrendelen in de hoop de prijs van de munt te verhogen, iets tot nu toe zijn doel nog niet bereikt heeft. Ondertussen heeft de gemeenschap achter de nummer twee meme-cryptocurrency van dit moment nog eens 150 miljoen SHIB verbrandt als onderdeel van een langdurig SHIB-verbrandingsinitiatief. Mede hierdoor slaagde de gemeenschap er vorige week in om meer dan 1 miljard Shiba Inu uit omloop te verwijderen.

Bijna 200 miljoen SHIB vernietigd

Volgens de Twitter-pagina van Shibburn zijn de afgelopen dagen ongeveer 149,6 miljoen meme-munten verplaatst naar onbruikbare portemonnees om daar permanent te worden vergrendeld. Het grootste deel is in de afgelopen 24 uur verbrand – 87.574.132 SHIB, waarbij 12 transacties werden uitgevoerd om die hoeveelheid crypto naar dode portefeuilles te verplaatsen. Daarvoor werden respectievelijk 12.738.009, 18.875.469 en 30.614.624 SHIB verbrand.

Aantal SHIB-houders bereikt nieuwe mijlpaal

Zoals eerder deze week duidelijk werd, heeft de Shiba Inu-gemeenschap een nieuwe historische mijlpaal bereikt met betrekking tot het aantal houders. Op 20 juli meldde de WhaleStats dat het aantal SHIB-houders het 1.210,000-niveau overschreed.

Tevens deed vrijdag een whale, wiens portemonnee “BlueWhale0159” heet, een aankoop van maar liefst 150.000.000.000 Shiba Inu, die op het moment van de handel $1.750.500 waard was. De belegger houdt deze tokens nog steeds vast in dezelfde wallet, in tegenstelling tot andere whales die direct na hun aankoopt de munten naar andere portefeuilles verplaatsten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!