VS en VK gaan banden omtrent crypto-regulering versterken

De belangrijkste financiële toezichthouder van Groot-Brittannië, de Financial Conduct Authority (FCA), heeft aangegeven dat de VS en het VK haar banden over crypto-regulering zullen verdiepen. Het gaf het volgende aan:

“In het verleden zouden innovatieve bedrijven hebben gepleit voor minder regulering. Nu begrijpen en waarderen ze dat regels er zijn om zekerheid te bieden.”

De chief executive van de Britse Financial Conduct Authority, Nikhil Rathi, schetste woensdag de regelgevingsdoelstellingen van de FCA op het Peterson Institute for International Economics. Hij zei het volgende:

“Een gebied van wereldwijde focus is crypto, zowel kansen als risico’s. Momenteel is onze opdracht beperkt tot antiwitwasregels voor platforms. We hebben die strikte regels toegepast zoals we zouden doen voor elk ander bedrijf dat op de Britse markt wil opereren.”

Hij voegde toe:

“De VS en het VK zullen de banden verdiepen over de regulering van crypto-activa en marktontwikkelingen, ook met betrekking tot stablecoins en de verkenning van digitale valuta’s van centrale banken.”

Rathi vervolgde met te vermelden dat de FCA eerder dit jaar “cryptosprints” hield, die bijna 200 deelnemers trok. “Het doel van de evenementen was om de mening van de branche over de huidige markt te peilen en een passend regelgevend regime te ontwerpen”, legt de FCA uit op haar website. Het zei het volgende hierover:

“Deelnemers vertelden ons dat ze een regelgevingsregime voor crypto-activa als een hoge prioriteit wilden … Ze willen ook dat de regulering in de loop van de tijd wordt ingevoerd, zodat bedrijven en investeerders zich kunnen voorbereiden en dat de regels passen bij de evoluerende crypto-activa.”

De FCA-chef merkte op:

“In het verleden zouden innovatieve bedrijven hebben gepleit voor minder regulering. Nu begrijpen en waarderen ze dat regels er zijn om zekerheid te bieden.

We ondersteunen aantoonbaar verantwoorde use-cases voor de onderliggende technologie en zorgen ervoor dat dit niet ten koste gaat van passende consumentenbescherming of marktintegriteit.”

De Britse regering heeft in mei haar wetgevingsagenda voor het volgende parlementaire jaar uiteengezet in de toespraak van de koningin. Een van de wetsvoorstellen is bedoeld om “de veilige acceptatie van cryptocurrencies en veerkrachtige uitbesteding aan technologieproviders” te ondersteunen. Een ander doel is om “krachten te creëren om sneller en gemakkelijker crypto-activa in beslag te nemen en te herstellen, het belangrijkste medium dat wordt gebruikt voor ransomware.”

Verder onthulde de Britse regering in april een gedetailleerd plan om van het land een wereldwijde cryptohub en “een gastvrije plek voor crypto” te maken. Het plan omvat het opzetten van een dynamisch regelgevingskader voor crypto, het reguleren van stablecoins en het samenwerken met de Royal Mint om een ​​non-fungible token (NFT) te creëren die deze zomer zal worden uitgegeven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!