De prijs en waarde van Bitcoin staan niet meer in verhouding, aldus Anthony Pompliano

De mede-oprichter van Morgan Creek Digital, Anthony Pompliano, heeft in een recent interview de staat van Bitcoin (BTC) besproken, nadat de nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie tweederde van zijn waarde verloor sinds het bereiken van zijn all-time high afgelopen november.

In gesprek met Fox Business legde Pompliano uit hoe de prijsdaling van Bitcoin een afwijking van de werkelijke waarde vertegenwoordigt, omdat de onderliggende fundamenten sterk blijven. Hij gaf het volgende aan:

“We zien een divergentie. Prijs en waarde zijn op dit moment volledig ontkoppeld voor Bitcoin. Wat ik daarmee bedoel, is dat de prijs is gedaald van een hoogtepunt van $69.000 in november tot ongeveer $23.000 vandaag. Maar de hash-snelheid bereikte vandaag een recordhoogte.

Het Bitcoin-netwerk is nog nooit zo veilig geweest als nu. Als je dan eens gaat kijken naar de Bitcoin-portemonnee-adressen met 0,01 Bitcoin, 0,1 Bitcoin of 1 Bitcoin erin, die hebben alle drie all-time highs bereikt. De capaciteit van het Lightning Network bereikt ook een recordhoogte.”

De Bitcoin-investeerder gaf verder aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de prijs en fundamentele waarde van BTC weer samenkomen. Hij gaf hier het onderstaande over aan:

“Die ontkoppeling, aangezien de fundamenten nieuwe hoogtepunten blijven bereiken en sterker worden terwijl de prijs daalt, denk ik dat op een gegeven moment de fundamentals en de waarde van Bitcoin de prijs zullen ontmoeten. De vraag is alleen waar en wanneer dat gebeurt.”

Pompliano besloot zijn betoog met aangeven dat rijke reguliere beleggingsondernemingen hun meest risicovolle activa het eerst verkopen wanneer ze kapitaal nodig hebben, zoals wanneer de aandelenmarkt volatiel is. Hij sloot af met:

“Als je kijkt naar de institutionele mensen, begon Bitcoin geïnstitutionaliseerd te raken en [het] is het meest risicovolle in hun portefeuille. Dus als ze risico afstoten, verkopen ze Bitcoin, en toevallig hebben ze veel Bitcoin omdat ze veel geld in hun portefeuille hebben. Dus Bitcoin begon te dumpen, net zoals elk ander risicoactivum de afgelopen acht maanden ook daalde.”