Bitcoin nieuws

Crypto-hedgefondsen blijven optimistisch over Bitcoin, ondanks mindere prestaties

Een nieuwe studie van een van de grootste accountantskantoren ter wereld onthult dat de meerderheid van crypto-hedgefondsbeheerders dit jaar een opleving van de Bitcoin koers verwachten, ondanks de wankele prestaties van de koningsmunt de laatste tijd.

PricewaterhouseCoopers (PwC) deelt gegevens uit een onderzoek uitgevoerd door digital asset manager CoinShares in het eerste kwartaal van 2022, met de nadruk op crypto-hedgefondsen, exclusief crypto-indexfondsen en crypto-durfkapitaalfondsen.

De gegevens tonen aan dat hoewel de crypto-winter al aan de gang was op het moment van het onderzoek (april 2022), hedgefondsmanagers extreem optimistisch bleven over Bitcoin. Het gaf het volgende aan:

“Alle respondenten voorspelden dat BTC het jaar zou eindigen boven de geldende prijs bij afsluiting van de enquête, $40.000, met een mediane voorspelling van de BTC-prijs van $75.000.

De meeste voorspellingen lagen binnen het bereik van $75.000 tot $100.000 (42%), terwijl nog eens 35% voorspelde dat de BTC-prijs tegen het einde van 2022 tussen $50.000 en $75.000 zou liggen.”

De respondenten waren ook optimistisch dat tegen het einde van het jaar de totale marktkapitalisatie van crypto het niveau van $1,5 biljoen zal overschrijden. Hier werd het volgende over gezegd:

“Fondsmanagers waren ook optimistisch over de veranderingen in cryptomarktkapitalisatie in het komende jaar, waarbij meer dan 97% van de fondsmanagers verwachtten dat de markt het jaar aanzienlijk boven het huidige niveau zou eindigen en met het voorspelde mediaanniveau van $3 biljoen. De meeste voorspellingen varieerden tussen $2 biljoen en $3 biljoen.”

Volgens het rapport blijft het onduidelijk hoe recente gebeurtenissen en veranderingen in het marktsentiment de schattingen kunnen beïnvloeden. Het is echter wel zo dat grote investeerders de nummer één cryptocurrency tot nu toe zijn blijven kopen onder de prijs van $30.000.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN