Analist verwacht niet dat de Bitcoin koers onder $25.000 zal dalen

De populaire cryptocurrency-analist van InvestAnswers heeft in een nieuwe video op YouTube aangegeven dat hij niet verwacht dat de Bitcoin koers nog veel verder zal dalen. Hij zei dat er een limiet is aan hoe ver Bitcoin kan vallen, omdat veel mensen die eerdere BTC-rally’s hebben gemist, klaar zijn om onder het niveau van $30.000 in te springen. Hij zei het onderstaande:

“Normaal gesproken als mensen zoveel kommer en kwel voorspellen, is dat de bodem. We hebben de aandelenmarkt [en] de S&P 500 zien stijgen van $3.800 tot $4.150. We hebben technische aandelen zien herstellen. We hebben de splitsing van winnaars en verliezers gezien.

Ik denk dat de kansen … simpel gezegd, het is erg moeilijk om ze nu te prijzen. Nogmaals, ik ga terug naar [hoe] ik zoveel mensen ken die Bitcoin de eerste keer, de tweede keer, de derde keer en de vierde keer hebben gemist.

Ze hebben gezien waar het was, ze hebben er de afgelopen jaren over geleerd en ze zijn klaar om te kopen. Hun vinger ligt op de trekker de volgende keer dat het $28.000, $27.000, $26.000, $25.000 raakt.”

De analist ging verder met stellen dat hij niet denkt dat het waarschijnlijk is dat Bitcoin tot $25.000 zal dalen, tenzij een grote economische schok meer algemene volatiliteit veroorzaakt. Hij gaf aan:

“Ik denk niet dat we de $25.000 kunnen halen, omdat er te veel koopmuur is als het zo ver daalt. Wat dat zou kunnen veroorzaken is een catastrofale gebeurtenis in de macrowereld of de beurswereld of een grote capitulatie…

Mijn beste gok, de kans dat we weer $25.000 halen voor Bitcoin? Misschien 20%. Maar als er een grote macroschok is, misschien 30%.”

De analist besloot zijn betoog door te suggereren dat beleggers slechts een fractionele investering in BTC hoeven te doen. Hij blijft ook op zijn hoede voor de manier waarop de renteverhogingen en het kwantitatieve verkrappingsbeleid (QT) van de Federal Reserve een negatief effect kunnen hebben op de activaprijzen. Hij sloot af met het volgende:

“Het slimme geld weet het, de meer dan 10.000 Bitcoin-kopers weten dat dit ding zo beperkt is. Koop gewoon een klein stukje. Zet één tot twee procent van uw portefeuille in Bitcoin. Zelfs voor de meest risicomijdende beleggers is het een goed idee. Daarom denk ik dat [een daling naar $25.000] niet gaat gebeuren.

Ik verwacht wel dat er wat meer volatiliteit zal zijn, en dat is als de Fed ons ook verrast als de andere wildcard. Als ze de rente hoger opdrijven dan verwacht, of als QT de schuldmarkt echt schaadt, dan kunnen we in de problemen komen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!