Russische Centrale Bank staat open voor cryptocurrencies voor grensoverschrijdende betalingen

Volgens een recent rapport verklaarde de vice-gouveneur van de Russische Centrale Bank dat het openstaat voor het idee dat cryptocurrencies worden gebruikt voor grensoverschrijdende betalingen. De vice-gouveneur, Ksenia Yudaeva, vertelde dinsdag aan Russische media de organisatie “in principe geen bezwaar heeft tegen het gebruik van cryptocurrency bij internationale transacties.”

Yudaeva verduidelijkte vervolgens dat de Centrale Bank nog steeds geloofde dat cryptocurrencies “grote risico’s” vormden voor Russische burgers en de financiële infrastructuur van Rusland. De Centrale Bank had eerder dan ook een algemeen verbod op crypto aanbevolen. Hier lijkt het nu echter op terug te komen.

Overheidsdiensten en wetgevers hebben sinds het begin van de oorlog met Oekraïne en de daaruit voortvloeiende sancties moeite om consensus te bereiken over de acceptatie en het gebruik van cryptocurrencies binnen de Russische Federatie. De aankondiging van de Centrale Bank komt dan ook op het moment dat wetgevers een nieuwe versie van een digitale valutawet voorbereiden.

Minister van Industrie en Handel Denis Manturov heeft verklaard dat cryptobetalingen “vroeg of laat in een of ander formaat” gelegaliseerd zouden worden. Ivan Chebeskov, directeur van de afdeling Financieel Beleid van het ministerie van Financiën, verklaarde vorige week ook dat het ministerie actief aan het discussiëren was over het gebruik van cryptocurrencies voor internationale nederzettingen.

Door de toenemende westerse sancties is de toegang van Rusland tot de wereldwijde financiën en internationale betalingssystemen ernstig beperkt. De regering probeert Amerikaanse dollars en euro’s te vervangen voor grensoverschrijdende betalingen en overweegt meerdere opties, waaronder het gebruik van roebels, goud en het toestaan ​​van politiek bevriende landen om goederen in hun eigen valuta te betalen. Het hoofd van de parlementaire Energiecommissie Pavel Zavalny zei in maart dat Rusland open zou staan ​​voor het accepteren van Bitcoin-betalingen voor energie-export.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!