Bitcoin koers kan volgende maand flink stijgen, aldus analist

De populaire crypto-analist Benjamin Cowen heeft in een nieuwe video op YouTube aangegeven dat dat drie statistieken aangeven dat de Bitcoin koers volgende maand flink zou kunnen stijgen.

In een nieuwe strategiesessie vertelde Cowen zijn 746.000 YouTube-abonnees dat de eerste statistiek die wijst op een Bitcoin-rally een corrigerende Amerikaanse dollar-valuta-index is. Hij zei het volgende:

“We weten dat de valuta-index van de Amerikaanse dollar, wanneer deze hoger gaat in een parabolische rally, weten we dat Bitcoin daalt. Dit hebben we in het verleden vaker gezien. En bovendien, als we het gewoon omhoog trekken, kun je zien dat de dollar de afgelopen maanden een parabolische rally heeft doorgemaakt.

De laatste tijd kun je echter zien dat het een beetje is teruggetrokken. Nu betekent dat – helaas – niet dat de dollarrally voorbij is. Het kan gewoon een tijdje pauze zijn. Maar zeker als we kijken naar de dollar, laat deze terugval ons geloven dat risicovolle activa het een paar weken goed zouden kunnen gaan doen.”

Zijn tweede punt is dat de S&P500 en de Nasdaq “behoorlijk sterke” bounces hebben gehad van hun lokale bodems. Hij merkte op dat de cryptomarkt die bewegingen nog moet volgen:

“De reden, denk ik, is dat we ons in een macro-risicovrije tijd bevinden, en daarom zou ik beweren dat cryptocurrencies inherent risicovoller zijn dan aandelen, dus aandelen zijn de eersten die in beweging komen als het lijkt alsof we er op zijn minst een paar weken krijgen van enige opluchting, en zolang dat aanhoudt, zal crypto ook de volgende zijn die in de rij gaat staan ​​om te stijgen.”

Hij merkte tot slot ook op dat het 90-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) van de Bitcoin Fear and Greed Index “lager is dan het ooit is geweest”. Hij gaf aan dat de 90-daagse EMA van de Index momenteel op 23.56 staat, wat volgens hem ook wijst op de mogelijkheid van een bounce:

“Waarom is dat belangrijk? Dat hebben we nog nooit gezien. De 90-daagse EMA van de Fear and Greed [Index] is lager dan ooit.”