Wat is Kadena (KDA)?

Kadena (KDA) is een blockchain-ecosysteem op ondernemingsniveau. Het protocol integreert een eigen ketenarchitectuur, cryptocurrency, ontwikkelaarstools en een nieuwe programmeertaal voor slimme contracten. Met deze functies kunnen bedrijven, ontwikkelaars en gebruikers gegevens op een gedecentraliseerde manier over meerdere netwerken verwerken en delen.

Welk probleem probeert Kadena (KDA) op te lossen?

Kadena (KDA) lost enkele van de problemen op die de massale acceptatie van blockchain blijven belemmeren. Ten eerste helpt het om de inefficiëntie te verminderen die wordt veroorzaakt door de inoperabiliteit van verschillende delen in crypto. De meerlagige structuur van het netwerk stelt het in staat om openbare applicaties, private blockchains en andere netwerken op een veilige en naadloze manier te verbinden.

Netwerkcongestie

Een van de belangrijkste problemen die Kadena hoopt te verminderen, is netwerkcongestie en schaalbaarheidsproblemen. ‘S Werelds best presterende DApp-ecosysteem en blockchain Ethereum hebben momenteel last van netwerkcongestie. Dit soort congestie heeft ertoe geleid dat de prijs van gas het hele jaar door een recordhoogte heeft bereikt. Dit houdt in dat er hele hoge transactiekosten worden betaald om een transactie te kunnen uitvoeren.

Door de unieke technische structuur van de overeenkomst vermijden Kadena-gebruikers deze problemen. Kadena weeft meerdere blockchains die dezelfde cryptocurrency met elkaar delen om verticale schaalbaarheid te bieden die veel verder gaat dan andere PoW-netwerken. Met deze strategie kan het uitbreiden of inkrimpen om aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen. Vermeldenswaard is dat de openbare keten van Kadena in 2020 realtime netwerkuitbreiding heeft uitgevoerd van 10 ketens naar 20 ketens, wat dit vermogen aan de markt aantoont.

Voordelen van Kadena (KDA)

Kadena-gebruikers genieten van vele voordelen. Het platform biedt gebruiksvriendelijke dashboards en programmeertalen om het maken en integreren van DApps te vereenvoudigen. Als onderdeel van deze strategie vereenvoudigt het systeem de meest voorkomende gebruikersactiviteiten. U hoeft geen technische ervaring te hebben om de kerndiensten van Kadena te gebruiken.

Geen transactiekosten

Kadena biedt zero-fee transacties voor de markt. Deze methode blijft interesse wekken omdat de concurrenten recordhoge tarieven hanteren. Door deze kosten te elimineren, kunnen bedrijven klanten beter van dienst zijn met krachtigere applicaties.

Kadena gebruikt een sharding-architectuur om ontwikkelaars een bijna onbeperkte opslagcapaciteit te bieden. Sharding is een opslagmethode die gegevens opsplitst in kleinere, beter beheersbare formaten en deze op meerdere locaties opslaat. De voordelen van sharded-netwerken zijn onder meer bijna onbeperkte schaalbaarheid, opslag en upgradebaarheid. Kadena gaf onlangs aan dat het een van de snelste Layer 1 Sharded PoW-blockchains op de markt is.

Hoe werkt Kadena (KDA)?

Dankzij de geweven blockchain-architectuur kan Kadena hoge prestaties en schaalbaarheid bieden. Het concept achter deze structuur is dat als één blockchain X transacties kan uitvoeren, twee ketens twee keer zoveel transacties kunnen voltooien. Het unieke aan Kadena is dat de ontwikkelaars hebben ontdekt hoe ze blokken en hashes tussen ketens kunnen weven om een ​​enkel netwerk met meerdere ketens te creëren.

In deze strategie bevat elk blok de hash-waarde van het vorige blok op dezelfde keten en de hash-waarde van het vorige blok op de andere keten. Het is vermeldenswaard dat deze netwerkstijl de Merkel-boomstructuur biedt die nodig is voor cross-chain SPV-bewijzen. Daarom profiteert Kadena van hoge prestaties en kan ze opschalen om aan de vraag te voldoen.

Ketennetwerk

Het Chainweb-protocol is de layer-one basis van het netwerk. De openbare blockchain integreert een geparallelliseerd proof-of-work-consensusmechanisme om beveiliging op Bitcoin-niveau te bieden, maar met een aanzienlijk hogere transactiedoorvoer. Het succes van het netwerk is mede te danken aan het gebruik van de slimme contracttaal van Pact.

Pact slimme contracttaal

De slimme contracttaal van Pact is afgestemd op de behoeften van de blockchain-gemeenschap. Deze programmeertaal van de volgende generatie is zowel leesbaar als zeer veilig. Er is ook een functie om fouten te verminderen om de veiligheid van uw slimme contract en DApp-constructie te waarborgen.

Ontwikkelaarstools

In het gedeelte met ontwikkelaarstools kunnen gebruikers alles vinden wat ze nodig hebben om een ​​krachtige DApp te bouwen. Gebruikers kunnen nuttige bronnen vinden, zoals codevoorbeelden en modules die het programmeren van DApp en smart contracts vereenvoudigen. Iedereen kan leren hoe hij de aangepaste servicearchitectuur van het netwerk kan gebruiken om een ​​nuttiger meeslepend systeem te creëren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Utility

Het belangrijkste utility-token van het netwerk is KDA. Deze flexibele valuta kan worden gebruikt om internationaal waarde te verzenden. Dit is ook hoe gebruikers met elkaar en met platformdiensten omgaan. Ontwikkelaars gebruiken KDA bijvoorbeeld om te betalen voor de uitvoeringskosten van slimme contracten. Het is vermeldenswaard dat gebruikers de CoinMetro-uitwisseling kunnen gebruiken om weddenschappen op KDA te plaatsen en passieve beloningen te ontvangen. Om voor deze service in aanmerking te komen, moet u minimaal 1.000 KDA inzetten.

Geweven portemonnee

De ontwikkelaars achter het Kadena-concept lanceerden ook een nieuwe portemonnee genaamd Chainweaver. Deze ontwikkelaarvriendelijke optie biedt directe toegang tot belangrijke functies, zoals de mogelijkheid om activa te bewaken en te beheren. De portemonnee geeft gebruikers ook directe toegang tot de Kadena programmeeromgeving.

Tokenomics van Kadena

Van de tokendistributie van de KDA is 70% gereserveerd voor token mining. Alle tokens worden al meer dan 120 jaar gedolven, dus het zal even duren voordat deze inventaris is uitgeput. Om grote prijsschommelingen te vermijden, besloot Kadena om de resterende 30% geleidelijk aan te besteden aan investeerders en andere donateurs.

De Kadena ICO vond plaats in november 2019 en bracht bijna 15 miljoen dollar op. Dit bedrag is het financiële doel van de token-uitgifte, maar het is niet bereikt behalve $70.000.

Kenmerken

Token tickerKDA
Totaal aantal tokens1,000,000,000 KDA
Prijs tijdens ICO$1,00
Token typeERC-20
Opgehaald vermogen tijdens ICO$14.930.000

Kadena Kopen?

Kadena is op veel exchanges beschikbaar, onder andere op: Kucoin, Bittrex en op CoinMetro.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!