Auteur van Rich Dad, Poor Dad waarschuwt voor ongekende economische pijn

De beroemde auteur – bekend van zijn bestseller Rich dad, Poor dad – Robert Kiyosaki heeft in een recent interview gewaarschuwd dat een hele generatie Amerikanen wordt geconfronteerd met een toekomst van ongekende economische pijn. Hij wees op de aanhoudende inflatie en tekorten in de financiering van de sociale zekerheid en gezondheidszorg als sleutelfactoren die volgens hem een ​​groot aantal babyboomers zullen treffen. Hij gaf het volgende aan:

“De grootste verliezers zijn mensen die nog nooit hebben verloren. Dat zijn de mensen die nu op hun pensioenen teren. Mijn generatie. De vorige generatie. Ze zitten in grote problemen…

De babyboomers zullen de grootste verliezers zijn omdat ze geleerd hebben geen fouten te maken en ze hebben nog nooit verloren. Ze hebben het zo makkelijk gehad. Toen ze in de jaren ’70 op de markt kwamen, nam de aandelenmarkt een vlucht, de huizenmarkt nam een ​​vlucht. Amerika verliet de gouden standaard in ’71. Dus de babyboomers krijgen de grootste schandaal van alle generaties. Het is echt triest. Ik zie het aankomen.”

Kiyosaki zei verder dat hij een kans voelt na de recente daling van de Bitcoin koers tot niveaus die sinds eind 2020 niet meer zijn gezien. Hij gaf aan de recentelijke crash van de koningsmunt “geweldig nieuws” is, echter denkt Kiyosaki dat het nog niet voorbij is.

Hij gaf aan dat hij denkt dat de koningsmunt verder zou kunnen dalen tot $20.000, maar hij verwacht dat de Bitcoin koers sterke steun zal vinden op het prijsniveau van $17.000. Op dat moment is hij van plan om vol gas de markt in te duiken:

“BITCOIN CRASH is geweldig nieuws. Zoals vermeld in eerdere tweets, wacht ik tot Bitcoin crasht naar $20.000. Zal dan wachten op de test van de bodem die $17.000 kan zijn. Zodra ik weet dat de bodem binnen is, zal ik de markt weer induiken. Crashes zijn de beste tijden om rijk te worden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!