Leraar verliest $5.000 aan crypto-dieven

De Nieuw-Zeelandse leraar van Otūmoetai College, Deon Wessel, was op zoek naar manieren om zijn uiteindelijke pensioen te financieren en kwam een ​​crypto-plan tegen dat klonk als simpel geld. Helaas lijkt het erop dat het plan niets anders heeft gedaan dan zijn zakken te legen.

Oplichter benadert hem via WhatsApp

Wessel werd benaderd door wat een legitieme crypto-expert op WhatsApp leek te zijn. In de veronderstelling dat dit iemand was die hem uit de klas herinnerde, kreeg hij van de naamloze figuur de opdracht om te beginnen met handelen op een nieuwe site genaamd Earning Field, die hem naar verluidt zijn eerste blootstelling aan cryptocurrency zou geven.

Ervan overtuigd dat dit de juiste zet was, kocht hij crypto en zette het allemaal over naar een portemonnee op de handelssite. De rode vlaggen begonnen toen later bleek dat de geldoverdracht niet traceerbaar was. Echter, in de veronderstelling dat dit een vergissing was, dook Wessel dieper Earning Field in en plaatste ongeveer $100 in zijn portemonnee op de site.

Binnen korte tijd ontving hij een verhoging van 15 procent op zijn investering. Daarna kon hij al het geld uit de portemonnee halen. De figuur op WhatsApp benaderde hem echter opnieuw en overtuigde hem dat het tijd was om meer te investeren en dat hij niet moest stoppen.

Meer investeren = meer winst?

Dit is het moment waarop de situatie erbarmelijk werd. Nadat hij verder had geïnvesteerd, kreeg hij van vermeende vertegenwoordigers van de site te horen dat als hij in de toekomst geld wilde opnemen, hij de komende zes weken ten minste $1.000 per week zou moeten investeren vanwege nieuwe voorwaarden die door de beheerders van de site zijn uiteengezet. Als hij eerder uit wilde betalen, zou hij de helft van zijn investering moeten inleveren.

Bij het kiezen van de laatste route kreeg hij te horen dat hij moest investeren in een apart plan omdat het systeem “de verandering niet aankon”. Wessel wilde graag verzilveren wat hij verdiende, dus volgde hij het advies op. In een interview merkte hij op:

“Domme ik heb weer geld overgemaakt in de hoop eruit te komen. Achteraf gezien waren er zoveel waarschuwingsbellen die me vanaf het begin hadden moeten tegenhouden … Kortom, als je vermoedt dat er iets niet klopt, moet je onmiddellijk stoppen. Graaf het gat niet dieper, want de verliezen worden alleen maar groter als ze professionals zijn.”

Tegen de tijd dat hij zich realiseerde dat het oplichting was, had hij al meer dan $5.000 geïnvesteerd, en hij kwam al snel tot het besef dat de beheerders van de site hem dit geld niet terug zouden geven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!