Nissan Canada NFT

Rapport: Nissan en Toyota betreden de Metaverse

Twee Japanse autofabrikanten, Nissan en Toyota, hebben activiteiten gelanceerd in de metaverse. In de virtuele showroom van Nissan kunnen voertuigen worden gelanceerd en andere evenementen worden georganiseerd, terwijl de werkruimten van Toyota worden gebruikt voor vergaderingen van werknemers.

Onbegrensde mogelijkheden


De Japanse autofabrikanten Nissan en Toyota zijn de laatste mondiale bedrijven die toetreden tot de metaverse, nadat in een rapport werd gemeld dat Nissan een virtuele showroom had gelanceerd en Toyota virtuele werkruimten had gecreëerd. Door zich in de metaverse te vestigen, voegen de twee autofabrikanten zich bij hun Europese tegenhangers Volkswagen en Mercedes Benz die gebruik maken van de technologie.

Volgens een Nikkei Asia verslag, heeft Nissan een digitale realiteit versie van zijn Tokyo galerij Nissan Crossing, die kan worden gebruikt voor voertuig lanceringen en andere evenementen. Nissan Motor Corporation verklaarde op zijn website dat het via zijn Invisible-to-Visible – een augmented reality interface die verbinding maakt met de metaverse – “onbegrensde mogelijkheden heeft gecreëerd voor diensten en communicatie die het rijden handiger, comfortabeler en opwindender zullen maken”.

Aan de andere kant zou Toyota, qua volume een van de grootste autofabrikanten ter wereld, voor sommige afdelingen en dochterondernemingen virtuele werkstations hebben gecreëerd. Met behulp van avatars nemen werknemers deel aan bedrijfsvergaderingen en chatten zij ook met elkaar.

Volgens het rapport maken de teams voor technische ontwikkeling en human resources bij het moederbedrijf al gebruik van virtuele werkplekken. Er zijn ook plannen om dit verder uit te breiden, aldus het rapport.

Een andere communicatie-optie


Ondertussen suggereerde een vertegenwoordiger van Toyota dat de Covid-19 pandemie en de daarmee gepaard gaande bewegingsbeperkingen de autofabrikant hadden geïnspireerd bij zijn beslissing om virtuele werkplekken te lanceren.

“Nu meer mensen thuis werken vanwege het coronavirus, bieden wij jonge werknemers en anderen communicatiemogelijkheden binnen het bedrijf,” aldus de niet met name genoemde vertegenwoordiger van de autofabrikant.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN