Pro-crypto wet naar de stemming in Brazilië

De crypto-markt in Brazilië heeft in de afgelopen maanden veel groei meegemaakt. Het lijkt er ook op dat een ambitieus wetsvoorstel van een particulier lid eind juni kan helpen bij het reguleren van de sector. Volgende week dinsdag zullen senatoren stemmen over de regelgeving die meer veiligheid zou bieden bij het investeren bij crypto-exchanges. Ook zal het wetsvoorstel consumenten beschermen tegen frauduleuze schema’s met coin offerings.

Senator van de Podemos-partij, Flávio Arns, heeft al een maatregel ingevoerd die al goedkeuring heeft gekregen van de senaat om de crypto-industrie te reguleren. Het tweede wetsvoorstel van senator Irajá Abreu werd samengevoegd met dit wetsvoorstel en de senaatscommissie voor economische zaken nam vervolgens het tweede wetsvoorstel aan.

Volgens rapporten van Globo streeft het Congres ernaar om de samengevoegde wet tegen juni volgend jaar naar behoren goedgekeurd te krijgen. Abreu zei in een verklaring:

“Door de [rekeningen] te verenigen, hebben we de goedkeuring van deze cryptocurrency-mijlpaal versneld. Er is een marktvraag naar een veiliger bedrijfsklimaat en de behoefte aan criminele classificaties die fraude proberen te voorkomen. [Dit] zal Brazilië ook op de hoogte brengen van internationale overeenkomsten [over crypto-regulering].”

Het doel van dit wetsvoorstel is om een register van overheidsfunctionarissen en politieke figuren op te zetten die beveiligingsmaatregelen kunnen implementeren om het witwassen van geld middels crypto-transacties tegen te gaan.

Het voorstel heeft gemengde beoordelingen gekregen van politici en degenen die dicht bij het proces staan. Volgens sommigen moet er meer tijd zijn voor overleg voordat deze beslissing wordt afgerond. Anderen zeggen dat zij het gevoel hebben dat het zonder probleem zal passeren. Sommige leden van het architectuurteam van de wet waren echter niet tevreden met hoe het ging. Ze waren van mening dat er later ruimte zou zijn voor verbetering, maar in werkelijkheid hebben zowel marktdeelnemers als Banco Central de noodzaak van snellere uitrol van regelgeving nu geroepen. Cryptocurrencies worden in het wetsvoorstel gedefinieerd als een soort volledig digitaal geld dat wordt uitgegeven door particuliere agenten, uitsluitend via het internet.

Brazilië gaat lokale crypto-markt reguleren

In een andere fase van het wetsvoorstel wordt gesteld dat het vasthouden van munten niet als illegaal zou worden beschouwd. Mensen die zich echter bezighouden met crypto-gerelateerde fraudes kunnen een gevangenisstraf krijgen. Met de nieuwe wetgeving zullen crypto-exchanges en makelaars tot op een zekere hoogte worden gereguleerd, aldus Auther.

Exchanges, wallet-providers en makelaars moeten hun activa scheiden van het kapitaal van hun klanten. Ook dient de privacy van gevoelige gegevens van klanten te worden gewaarborgd, eveneens als het bewaken van de risico’s. Daarnaast dienen ze worden goedgekeurd door de overheid goedgekeurde instantie. Dit is hetzelfde pad dat andere landen al hebben bewandeld. In Japan wachten bedrijven soms maanden of jaren op hun vergunningaanvraag. In plaats daarvan stellen de architecten voor om een vereenvoudigde procedure in te stellen dat dit soort bedrijven meer toegang tot de sector zou geven zonder vertragingen of problemen. Er is ook een stimulans voor cryptominers in het wetsvoorstel. De miners zullen belastingvrije mijnbouwhardware kunnen importeren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!