Twitter-gemeenschap verwelkomt Elon Musk

Het Twitter-bestuur heeft het bod van Tesla-baas, Elon Musk, om alle aandelen van het bedrijf te kopen niet verwelkomt. Ook bereidt het naar verluidt een gifpil-verdedigingsstrategie voor die een vijandige overname zou voorkomen. Er wordt een optie overwogen om Elon Musk ervan te weerhouden Twitter te kopen. Er is namelijk zogenaamd een aandeelhoudersrechtenplan waarmee bestaande aandeelhouders meer aandelen met korting kunnen kopen. Het resultaat zou een verwatering zijn van het belang van de partij die als ‘vijandig’ wordt gezien. Een andere optie die wordt overwogen is het aanbod dat naar verluidt te laag genoemd wordt. Bloomberg heeft deze informatie verkregen door onder andere de aanwezigheid van anonieme bronnen met kennis van zaken. Volgens deze bronnen zou het bestuur van Twitter zijn ‘gifpil’ al later op vrijdag kunnen aankondigen.

Opmerkelijk is dat Jack Dorsey, de CEO van Twitter, eerder deze maand interesse van Musk verwelkomde ook nog steeds in de raad van vestuur zit van het bedrijf. Van Musk en Dorsey wordt gedacht dat ze opvattingen hebben over kwesties van vrijheid van meningsuiting en de rol van bitcoin (BTC) en crypto die – althans tot op zekere hoogte – op elkaar aansluiten. Tot nu toe heeft enkel het Saoedi-Arabische inversteringsconglomeraat, Kingdom Holding Company, gezegd dar het bedrijf niet de intrinsieke waarde vertegenwoordigd. e opmerking, die op Twitter werd gemaakt, kreeg al snel een antwoord van Musk:

“Interessant. Twee vragen, als u mij toestaat. Hoeveel van Twitter bezit het Koninkrijk, direct en indirect? Hoe kijkt het Koninkrijk aan tegen de journalistieke vrijheid van meningsuiting?”

Ondertussen heef Musk gezegd tijdens een interview op het podium op donderdag op TED2022 in Vancouver, Canada, dat hij Twitter wil veranderen in een inclusieve arena voor meningsuiting. Tegelijkertijd liet hij doorschemeren een vrije mening de laatste tijd beperkt is geworden.

“We willen de perceptie en de realiteit hebben dat meningsuiting zo vrij mogelijk is. Een goed teken of er vrijheid van meningsuiting is: mag iemand die je niet leuk vindt iets zeggen dat je niet leuk vindt? En als dat het geval is, dan hebben we vrijheid van meningsuiting.”

En terwijl hij de vrijheid van meningsuiting op het platform verdedigde, zei Musk ook dat er werk moet worden gedaan om “spam- en zwendelbots” eruit te filteren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!