Bitcoin koers corrigeert vanwege deze drie redenen, aldus InvestAnswers

De anonieme gastheer van het populaire cryptocurrency-kanaal op YouTube InvestAnswers heeft in een recentelijke video drie factoren geïdentificeerd die volgens hem momenteel de Bitcoin koers, en de prijzen in de algehele cryptomarkt, naar beneden drukken.

Ten eerste citeerde hij gegevens van het analysebedrijf CryptoQuant die een recente piek in de uitstroom van Bitcoin-miners laten zien. De analist legde het als volgt uit:

“Deze miners zijn wanhopig om geld in te zamelen om rigs te kopen, zodat ze meer Bitcoin kunnen minen, en dat is het hele eindspel hier. Soms moeten ze opofferen wat ze anders op hun balans zouden hebben staan ​​om meer Bitcoin te krijgen.”

De host merkte als tweede factor op dat de koningsmunt lijdt aan “trapgewijze liquidaties” met aantallen die overeenkomen met de meest totalen die eind februari bereikt werden.

De anonieme gastheer benoemde als derde factor die de cryptomarkt naar beneden duwt, de “angst voor de rentecurve”. Hij gaf het volgende aan in de video:

“Normaal gesproken zou het rendement op korte obligaties lager moeten zijn dan het rendement op langlopende obligaties, en als dat niet het geval is, gaat het mis… Als je kijkt naar de typische geschiedenis van inversie, was er een grote inversie vóór de dot-com zeepbel, boem, gevolgd door een nare recessie die bijna anderhalf jaar duurde.

De tweede keer was de inversie vóór de Grote Financiële Crisis, wat een erg slechte situatie was. Het waren bijna twee jaar van ellendige tijden voor mensen in onroerend goed, markten, enz. Toen hadden we de inversie in ongeveer december 2019 en vier maanden daarna hadden we de C-19-crash.”

De gastheer merkt echter op dat de rentecurve sindsdien weer normaal is geworden. Het 10-jarige rendement op Amerikaanse staatsobligaties bereikte maandag het hoogste niveau in drie jaar, aldus CNBC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!