Analist voorspelt flinke stijging voor Bitcoin

De op de voet gevolgde crypto-handelaar Cred heeft in een recente video op zijn YouTube-kanaal aangegeven dat de Bitcoin koers één weerstand verwijderd is van het ontsteken van een sterke stijging. Volgens de analist kan deze stijging BTC naar nieuwe hoogtepunten van 2022 brengen.

Het belangrijke weerstandsgebied waar de analist over sprak in de video is $46.000 tot $48.000, omdat het volgens hem een “mooi samenvloeiend gebied” is waar meerdere voortschrijdende gemiddelden rond een weerstandszone met een hoog tijdsbestek lopen. Hij ging verder met:

“Als we onze sandwich van voortschrijdende gemiddelden van de boomer toevoegen, kun je echt beginnen te zien dat ze samenkomen rond deze $47.000 tot $48.000. We hebben met name alle hoge tijdsbestektrends die signalen volgen – naar het voortschrijdend gemiddelde over 21 weken, het voortschrijdend gemiddelde over 50 weken, het voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen – ze lijken allemaal samen te komen rond het gebied van $46.000 tot $48.000 en ook de top van dit maandcluster.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin op $47.600. Cred gaf aan dat zodra de Bitcoin koers overtuigend boven het weerstandsniveau stijg, BTC voldoende momentum zou moeten hebben om opnieuw dicht bij $60.000 te stijgen:

“Als de markt hierboven wordt geaccepteerd, heb je bewijs dat A: het maandelijkse middelpunt wordt omgezet in ondersteuning en B: trend in een gemiddeld tot hoog tijdsbestek die van bearish naar tijdelijk bullish verandert en dat zou echt gaaf zijn. Op dat moment zou [dat] de deuren openen naar een veel grotere beweging richting $56.000 [tot] $58.000.”