Binance Canada

Binance bevestigd het sluiten van diensten in Ontario

Binance heeft aan de Ontario Securities Commission (OSC) bevestigd dat het niet langer rekeningen zal openen voor nieuwe klanten in de Canadese provincie Ontario. De grootste exchange op het gebied van handelsvolume heeft zich er ook toe verbonden om de handel voor bestaande accounts in Ontario te staken. Daarnaast zal het vrijstellingen en vergoedingen en terugbetalingen aan bepaalde gebruikers verstrekken. De toezeggingen gaan vergezeld van verschillende erkenningen van Binance over de realiteit van de activiteit van de exchange in Ontario. Ook heeft de exchange erkend dat beleggers in Ontario in staat waren om op het platform te blijven handelen nadat de beperkingen werden ingesteld.

De toezegging van Binance aan de OSC is een juridisch afdwingbare verbintenis aan de toezichthouder. De OSC zei gisteren in een verklaring het volgende:

“Deze verbintenis vertegenwoordigt een juridisch afdwingbare verbintenis van Binance aan de OSC. De OSC behoudt zich het recht voor om handhavingsmaatregelen te nemen tegen Binance voor eventuele eerdere, huidige of toekomstige schendingen van de effectenwetgeving van Ontario die niet voortvloeien uit de gebeurtenissen die in de onderneming worden beschreven.”

Binance en de OSC

Het verhaal rondom de ruzies met de Canadese toezichthouder begon in de zomer van 2021. In juni 2021 kondigde Binance aan dat het zijn diensten uit Ontario zou terugtrekken. De gebruikers werden door Binance op de hoogte gesteld om actieve posities te sluiten voor het einde van 2021. Op 29 december meldde de beurs echter lokale gebruikers dat de uitwisseling naar verluidt in de Canadese provincie mocht blijven opereren. In de toezegging erkende Binance dat deze melding niet correct was.

De OSC had in een reactie daarop gezegd dat geen enkele entiteit in de Binance-bedrijvengroep enige vorm had van effectenregistratie in de provincie. De OSC voegde gisteren hieraan toe dat dit het geval blijft. De exchange bevestigde op 31 december 2021 dat de handelsbeperkingen van kracht waren voor accounts uit Ontario. Op 1 januari 2022 adviseerde de beurs Ontario-gebruikers ook dat handelstoegang en nieuwe onboarding beperkt waren. Binance zei ook dat het klantenservice-team “onnauwkeurige informatie tweette”, en adviseerde een gebruiker uit Ontario dat ze na 1 januari 2022 konden handelen, zoals normaal als hun account al open was. De beurs erkent ook dat dit niet klopte.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN