Canadese bank gaat samenwerking aan met MIT om CBDC te creëren

De afgelopen maanden kwam in verschillende landen het nieuws naar buiten dat er stappen worden ondernomen voor de potentiële ontwikkeling van een Central Bank Digital Currency (CBDC). Hoewel slecht een aantal van deze landen daadwerkelijk progressie geboekt heeft, is dit niet het geval voor het grootste deel. Uit Canada komt nu het nieuws dat de belangrijkste bank de krachten gebundeld heeft met het MIT om zich te richten op het creëren van een Canadese CBDC.

12 maanden onderzoek voor de Canadese CBDC

Volgens een verklaring zal het samenwerkingsverband 12 maanden duren om te onderzoeken naar alle aspecten die te maken hebben met het creëren van de CBDC. Daarnaast werd benadrukt dat het onderzoek zich zal richten op de invloed van nieuwe opkomende technologieën op een potentiële Canadese CBDC.

De rapporten geven ook aan de bank gelooft dat gelooft dat het onderzoek uiteindelijk zal zorgen voor een kader om crypto te kunnen ontwikkelen en daarmee dus ook een betere Canadese CBDC. Er werd echter ook een waarschuwing afgegeven door de bank. Het niet aankondigen van de CBDC moest namelijk na de onderzoeksperiode moeten worden uitgezocht. Met name het team dat hand in hand zou werken met de Canadese bank zal het DCI-team zijn.

Ook de VS wil een Central Bank Digital Currency

Het MIT-team is blijven genieten van massale samenwerking tussen staten en landen om een potentiële CBDC te creëren. Afgezien van de Canadese CBDC, blijkt uit een nieuw rapport dat het samenwerkt met de Federal Reserve Bank of Boston om te kijken naar het creëren van een andere CBDC. Het onderzoek keek vanuit twee perspectieven naar de nieuwe digitale valuta. De eerste gebruikte een DLT, terwijl de tweede parallelle transacties vereiste. De meeste regeringen zien CBDC’s als een positieve ontwikkeling binnen de financiële infrastructuur. Toch is niet iedereen van mening dat een CBDC zo positief is. Volgens de baas van Asset Strategies International, Rich Checkan, is de valuta satans schepping. Ook Edward Snowden maakt zich zorgen over de CBDC’s vanwege privacy en veiligheid.

Recentelijk heeft Joe Biden een uitvoeringsbevel afgekondigd dat het land zal gaan kijken naar de mogelijke ontwikkeling van een CBDC. In het bevel staat beschreven dat de minister van Financiën en de leden in hetzelfde belang zoveel mogelijk informatie over de valuta dienen te verzamelen. Daarnaast heeft de procureur-generaal de opdracht gekregen om te kijken naar een mogelijk wijziging van de voorschriften en regels in afwachting van de CBDC.