Rapport: Miljard-dollar hedgefonds Fir Tree overweegt short te gaan tegen de Stablecoin Tether

Investeerders van het hedgefonds Fir Tree Capital Management beweren dat het een methode heeft ontwikkeld om de stablecoin Tether te shorten. Een rapport merkt op dat “klanten van het bedrijf” zeiden dat het potentieel om grote beloningen te oogsten uit het shorten van ’s werelds grootste stablecoin groot is.

Beleggers zeggen dat hedgefonds een methode heeft bedacht om Tether te shorten, Fir Tree wedt dat het shorten zich in 12 maanden terugbetaalt


Op 6 maart 2022 overschreed de marktwaardering van de stablecoin tether (USDT) de grens van 80 miljard dollar. Tether is de grootste stablecoin naar marktkapitalisatie en het vertegenwoordigt 4,43% van de waarde van de gehele crypto-markt ($1,8 biljoen) op 11 maart 2022.

Volgens een rapport gepubliceerd door Bloomberg en bronnen afkomstig van klanten van de firma Fir Tree Capital Management, heeft het hedgefonds naar verluidt een manier bedacht om tether te shorten. Hoewel de short trade onlogisch klinkt, omdat USDT al vele jaren relatief stabiel is, wedt Fir Tree dat zijn short weddenschap in ongeveer 12 maanden zou kunnen winnen.

Het rapport beweert dat de thesis van Fir Tree een gerapporteerde waarde van $24 miljard aan USDT is, gedekt door een high-yield commercial paper. Het hedgefonds denkt dat een groot deel van die blootstelling verband houdt met China’s vastgoedbedrijven. Katherine Burton van Bloomberg vermeldt dat China’s vastgoedeconomie in zwaar weer verkeert, aangezien de vastgoedgigant Evergrande Group middenin een herstructurering door de overheid zit.

Burton schrijft in haar verslag over het stablecoin short idee van Fir Tree:

“Hoewel Tether heeft gezegd dat het geen obligaties van Evergrande bezit, verwacht Fir Tree dat een deel van de obligaties die het wel bezit in waarde zal dalen, waardoor de reserves die het bezit mogelijk sterk zullen dalen,” aldus de investeerders.””

Experts van derden hielpen Fir Tree het idee te onderzoeken


In de cryptowereld zijn er een aantal theorieën geweest rond het bedrijf Tether en high-yield commercial paper. In april 2021 publiceerde Tether het driemaandelijkse betrouwbaarheidsrapport van het bedrijf, waarin werd onthuld hoe USDT’s werden gedekt.

Het bedrijf is sindsdien assurance-rapporten blijven uitbrengen. De laatste Tether assurance-gegevens gepubliceerd door MHA Cayman legt uit dat het bedrijf minder commercial paper aanhoudt dan voorgaande kwartalen.

“Fir Tree begon te kijken naar het shorten van Tether in juli, en deed onderzoek, inclusief het inhuren van derde-partij experts,” vertelde Fir Tree investeerders aan Burton. “[Fir Tree] overweegt een apart fonds op te zetten met als enige doel het shorten van Tether als er genoeg interesse van klanten is,” voegde het rapport eraan toe.

Verdien uw eerste Bitcoin. Meld u aan en ontvang een bonus van $12. Een verwijzingsbonus tot $3.000!