Crypto- en NFT-platforms helpen Oekraïense NFT-artiesten

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne woedt en wordt met de dag erger. Nu Rusland Oekraïne steeds verder oprukt, heeft het kleine land ten opzichte van Rusland dringend hulp nodig. De meeste ontwikkelde landen en hoge leden van de NAVO blijven maar zwijgen. Er worden alleen woorden gesproken, en niet de broodnodige actie om Oekraïne te helpen.

Ondanks dit alles, roepen de crypto en Non Fungible Token (NFT) industrie, duidelijk de steun op voor Oekraïne in hun eigen stijl. Over de hele wereld promoten veel NFT-platforms momenteel de uitverkoop van werken van verschillende Oekraïense kunstenaars.

Crypto- en NFT-steun voor Oekraïne

Als onderdeel van de crypto-industrie, worden er verschillende campagnes en donatieprogramma’s gevoerd voor de ondersteuning van Oekraïne. Zo zamelt een non-profit overheidsorganisatie, ‘Come Back Alive’, geld in om het Oekraïense leger te steunen. Geschat wordt dat de Come Back Live er tot nu toe in geslaagd is om ongeveer 3 miljoen dollar aan Bitcoin (BTC) in te zamelen. Dit getal stijgt ongelofelijk snel aangezien het artikel dat gister is verschenen op Cryptobenelux liet zien dat er nog maar negenhonderdduizend dollar aan Bitcoin was verzameld.

Daarnaast heeft de Oekraïense Kuna crypto exchange CEO, een wallet gecreëerd met als enige doel om donaties te ontvangen. Ook vragen veel cryptobedrijven de Oekraïense regering om USDT te accepteren, officieel als donaties.

Aan de andere kant spelen de NFT-platforms ook hun rol. Veel NFT-platforms zijn erin geslaagd om werken van veel Oekraïense kunstenaars te verzamelen en promoten de verkoop zoveel als ze konden. Bovendien heeft de NFT industrie van Oekraïne een lijst gemaakt van alle Oekraïense NFT kunstenaars, samen met hun werken en koppelingen om hun werken te kopen. De meeste van deze lijsten bevatten koppelingen naar prominente NFT platforms zoals OpenSea, Foundation en nog veel meer.

Desondanks verklaarde één van de meest prominente Oekraïense NFT artiest, voplividchau, dat ondanks het feit dat al haar NFT’s en werken verkocht werden met de hulp van de NFT gemeenschap, de situatie in Oekraïne nog steeds slechter en slechter wordt, en noemde het zelfs enger dan in Kiev, de hoofdstad van Oekraïne.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!