Ripple SEC

Ripple is aan de winnende hand in de rechtszaak tegen de SEC?

Sinds de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Ripple Labs heeft aangeklaagd wegens het verkopen van niet-geregistreerde effecten in de vorm van hun cryptocurrency XRP, is de financiële gemeenschap verdeeld gebleven over de geloofwaardigheid van de beschuldigingen van de toezichthouder. Momenteel is het sentiment echter aan de kant van Ripple.

Ripple aan de winnende hand?

De meest recente ontwikkelingen hebben gesuggereerd dat Ripple voorlopig aan de winnende hand zou kunnen zijn, omdat het een aantal belangrijke moties heeft gewonnen die van cruciaal belang kunnen zijn. De rechtbank oordeelde vorige week namelijk in het voordeel van Ripple om twee belangrijke documenten te ontsluiten waarvan het bedrijf beweert dat ze licht zullen werpen op hoe het bureau XRP in 2012 classificeerde.

In een recente podcast betuigde advocaat Joseph Hall, die gespecialiseerd is in kapitaalmarkten en digitale activa, sympathie voor Ripple’s due process-argument, waarin wordt beweerd dat het bedrijf geen eerlijke kennisgeving heeft gekregen dat zijn acties als illegaal werden beschouwd, ook al was het actief sinds 2012. Hij voegde eraan toe:

“Ik weet ook niet zeker wat de SEC van plan is te bewijzen door middel van de XRP-rechtszaken… ik blijf verbijsterd waarom de SEC besloot die zaak aanhangig te maken… Hun hele regelgevingsproject zou in principe kunnen worden stopgezet, ze verliezen hier al hun gronden, en Ik denk dat de kans vrij groot is dat ze alle gronden zullen verliezen.”

Grotere belangen

Voor wie de zaak in het voordeel zal zijn, valt echter nog te bezien, aangezien de voorgaande maanden meestal gekenmerkt werden door verschillende ontdekkingsgeschillen en vertragingen van beide partijen, waarna Hall refereerde als “kleine obstakels” in het grotere geheel van dingen. Tevens moet ook worden opgemerkt dat de zaak nu groter is geworden dan de twee betrokken partijen, aangezien ook meer dan 65.000 XRP-houders zich hebben aangesloten bij de procedure onder advocaat John Deaton. Hall zei hier het volgende over:

“Het is behoorlijk overtuigend dat de investeerders zelf hier veel ongelukkig en bezorgd zijn … Het is iets dat voor de rechter van belang kan zijn, maar ik denk niet dat de woede van de XRP-gemeenschap een beslissende rol zal spelen in wat de rechter bepaalt.”

In plaats daarvan zullen oordelen gebaseerd zijn op de Howie-test uit 1946, die de basis vormt van de Amerikaanse effectenwetten en bepaalt of een actief als een effect kan worden beschouwd of niet. Hoewel Hall van mening is dat deze niet moeten worden toegepast op digitale tokens, voegde hij eraan toe dat de SEC niet de schuld kan krijgen van hun agressieve aanpak “omdat dit is waarvoor ze zijn aangesteld.” Bovendien is er altijd de dreiging van vergelding door het Congres als het mis gaat op de cryptomarkt, voegde de advocaat eraan toe.

Desalniettemin meende hij dat “substantiële actie in de loop van dit jaar” in de zaak kan worden verwacht, aangezien de ontdekkingsfase ten einde loopt. Aangezien de procesvoering echter traag verloopt en er beroep kan worden verwacht op het districtsniveau waar de zaak wordt uitgevochten, is het volgens Hall hoogst onwaarschijnlijk dat dit jaar een oplossing wordt bereikt. Tenzij beide partijen natuurlijk instemmen met een schikking.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN