Bitcoin

Deze indicator wijst op een mogelijke trendomkering

Hoewel de Bitcoin koers er momenteel op het eerste gezicht niet goed uitziet, schetst één bepaalde indicator een positiever beeld voor de korte termijn toekomst van de koningsmunt, namelijk de RSI.

De RSI, of Relative Strenght Index, is een belangrijke momentumindicator in technische analyse die aangeeft wanneer een actief overbought of oversold kan zijn. De RSI heeft een enkele lijn die beweegt tussen twee punten – 0 en 100, met een middellijn van 50. Over het algemeen geeft een beweging boven de 50 aan dat er meer kopers van een actief zijn dan verkopers; een beweging onder de 50 geeft aan dat er meer verkopers dan kopers zijn.

De huidige BTC RSI ligt op het moment van schrijven rond de waarde van 58, en hoewel dit objectief kan worden geïnterpreteerd als rond de neutrale zone, duidt dit op een herstel typisch herstel van het digitale goud, dat het mogelijk opnieuw naar een hoger prijsniveau zou kunnen leiden.

De Nederlandse investeerder en maker van het Bitcoin Stock-to-Flow (S2F) -model, PlanB, heeft deze opkomende trend opgemerkt in een recente tweet, waarin hij aangaf dat de wekelijkse RSI van BTC er “enorm bullish” uitziet.

Naast de RSI is de recente opleving van de Bitcoin koers ook een indicatie van een potentiële trendomkering. Het activum kelderde ergens eind januari tot ongeveer $33k, wat leidde tot paniek in de cryptomarkt. Sindsdien heeft het zich hersteld, is het voortdurend gestegen en wordt het momenteel verhandeld tegen $39k, terwijl de bulls er naar streven om $40k terug te winnen.

Hoewel het een gegeven is dat het 2022 een teleurstellende start heeft gehad voor de Bitcoin koers, vooral met veel opmerkelijke investeerders die een prijs van $100k voorspelden, zou het niet de eerste keer zijn dat het de zogenaamde “weak hands” uit de markt probeert te schudden, alvorens het zijn stijgende lijn hervat. Zal het dit deze keer echter ook het geval zijn?

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN